Здраво девојки Сакав да прашам кога се испитуваат д димери? Рутински се испитува или треба да се има некоја индикација? До сега ниту матичната, ниту гинекологот што ќе ме пораѓа ништо не ми спомнале за да проверам Фала ви однапред за одговорите
po indikacija nekoja uste rana bremenost, a najcesto kraj na 5ti mesec i rutinski posle na sekoi 4 nedeli. jas pravev polna 23ta nedela i sega na sekoi 4 nedeli treba da pravam pak, toa biko novo vovedeno posle koronata, inace so prvoto pravev vo 5 ti mesec i potoa po potreba. isto i skrien seker se ispituva od 24 do 28 nedela so upat od opst maticen, a za ddimeri so upat od ginekolog
Јас испитав во 32 недела и затоа што се беше во ред не сум правела дополнително. Од следна недела треба да одам кај докторот што ќе ме пораѓа па ќе видам дали ќе треба да испитам повторно. Но сакам да кажам дека мене никој не ми спомна за рутинско испитување како Теодора
Јас направив вчера ( прв пат на мое барање - 29+ 3 дена сум ) и ова се резултатите .Сега нема како да го прашам матичниот до среда а ми е мисла зашто гледам дека се високи Д димерите. Ехо бев пред една недела се беше супер - инаку сум близначка бременост и пијам аспирин од почеток. Што мислите , загрижувачки се рез ? :/
Пиши му на вибер. И јас бев со аспирин уште пред бременост, после тоа сите протоци и се се беше во ред, а димери беа покачени. Примав клексан еднаш дневно и цело време беа исти. Битно не одеа нагоре. После пораѓај за некои 2-3 недели се средија. Ништо страшно не е.