Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Butterfly3001

Butterfly3001 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2023
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    50
    Здраво девојки :) Сакав да прашам кога се испитуваат д димери? Рутински се испитува или треба да се има некоја индикација? До сега ниту матичната, ниту гинекологот што ќе ме пораѓа ништо не ми спомнале за да проверам :?:
    Фала ви однапред за одговорите :hug:

2. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    232
    po indikacija nekoja uste rana bremenost, a najcesto kraj na 5ti mesec i rutinski posle na sekoi 4 nedeli. jas pravev polna 23ta nedela i sega na sekoi 4 nedeli treba da pravam pak, toa biko novo vovedeno posle koronata, inace so prvoto pravev vo 5 ti mesec i potoa po potreba. isto i skrien seker se ispituva od 24 do 28 nedela so upat od opst maticen, a za ddimeri so upat od ginekolog

На Butterfly3001 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    10
    Јас испитав во 32 недела и затоа што се беше во ред не сум правела дополнително. Од следна недела треба да одам кај докторот што ќе ме пораѓа па ќе видам дали ќе треба да испитам повторно. Но сакам да кажам дека мене никој не ми спомна за рутинско испитување како Теодора :)

На Butterfly3001 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    427
    Сакав да ти пишам лп ама не можам. Ако не е проблем плс пиши ми ти. Фала!

5. Teodora90

Teodora90 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    41
    Јас направив вчера ( прв пат на мое барање - 29+ 3 дена сум ) и ова се резултатите .Сега нема како да го прашам матичниот до среда а ми е мисла зашто гледам дека се високи Д димерите. Ехо бев пред една недела се беше супер - инаку сум близначка бременост и пијам аспирин од почеток. Што мислите , загрижувачки се рез ? :/

Прикачени фајлови:

• IMG_4407.jpeg
      IMG_4407.jpeg
      Големина на фајлот:
      405,5 KB
      Прегледи:
      19
  6. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.482
    Допаѓања:
    16.971
    Пиши му на вибер. И јас бев со аспирин уште пред бременост, после тоа сите протоци и се се беше во ред, а димери беа покачени. Примав клексан еднаш дневно и цело време беа исти. Битно не одеа нагоре. После пораѓај за некои 2-3 недели се средија.
    Ништо страшно не е.