Јас имам од крај на јануару поднесено уште ми немаат рефундирано, има некој број да се јавам да прашам? Некако многу време помина.
Еве сега се јавив сестрава од матичниот гинеколог упорна неможе од кај нас упат... и викам Јани ми рече со дијагноза заканувачки абортус. Неможе ми вика не ни дава. И така сега да не се расправам со неа може за сите за нив неможе само.. се мислам матична општа ако најде термин па и да платам. Да не чека сопругов по 3-4 сата со приоритетен.
Незнам, ме изнервира. Неможам и со нив да се нервирам, мм вика ајде ќе чекам еден ден е.. ама претходниот пат чекаше 3 ипол сата таму јас додека можев идев по сат, сат ипол чекав.
Безобразни се навистина, не ја кошта ништо да извади упат. Јас со Јани преку телефон и Вибер комуницирав досега, ама се си беше во нормала и со продолжив со терапија. Ми се допаѓа што и покрај огромната оптеретеност со пациенти секогаш наоѓа време да ми се јави кога ќе го побарам и да ми објасни се што сакам да го прашам. Господ да го поживее
И мене сестрата од кај матичниот гинеколог ми има кажано дека они неможеле да дадат упут, и јас преку општ матичен вадам и така одам Навистина незнам зашто едни можат други не, не разбирам, ама оди со приоритетен тогаш да завршиш битно работа
Нема више термини, сабајле бев и мене геникологот не ми дава,неможело па неможело. Земав од општ матичен приоритетен со шифра заканувачки абортус. Пробај така, нема што да плаќаш. Јас бев денеска не кај Јани, кај докторка некоја незнам ни како се вика. Ама ми беше хитно и се изначекав и јас 3 саати, внатре гужви пензионери, загушно ужас. Претходната бременост сум си плачела неколку пати на скалите пред трансфузиологија од нервоза.. све со приоритетен идев и све последна , а бев на строго мирување и сум чекала со саати. Не ми текнало дека може сопруг да пратам со резултати. Секако ни треба само терапија. Ете ако може така супер да не се малтретираш ич .
Да сопругот може иде, он не се жали јас се нервирам од дома, знам таму како се нервирав. Неможе да ме прави будала јас можам да вадам приоритетен секое идење не ми прави докторов на гак проблем ама чекањето и нервозите а има термин .. претходниот пат ми вика дојди ќе ти дадам за тромесечен го праќам мм му рекла неможам. И се јавувам и викам ми рече да дојдам ќе ми дадеш... не си ме разбрала приватно е. Ај звонам кај општата ми вика неможеме зошто, не си со дијагноза диабетичар, затоа приватно. И си викам добро слепка една устата да објасни да каже... вака и вака. Тогаш ваљда само да ме откачи ми рекла дојди.. и мм го маткам лево десно. Ми е жал и он сака све да направи јас неможам да движам и уште да ме заебава неписмена, докторов и допуштил иначе каде со тоа понашање нека отиде негде по приватниве клиники ќе ја делистираат за 5 мин, затоа ќути и седи за ситни пари тука да изиграва џек.
Сестрава од кај мојава матичен гинеколог е нова и ми напраи хаос со потврдата за рефундирање клексани. Среќа од фзо ми се јавија телефонски да однесам корекција, измешала и датуми и дози све живо што викаш седат таму пошто не ги бива за подобро ние ќе си трчкаме
Упат од каде земате? Од кај матичен гинеколог ли? Или општ лекар? Немам досега испитувано и незнам како одат работите....
Mene maticniot ginekolog mi rece deka ne mozela da dade upat za d-dmeri mi rece da sum si gi pravela privatno. Treba da proveruvam sega pak za 2 nedeli. Dali znaete dali moze vo biotek i koja cena e? Bidejki i jas sum so visokorizicna bremenost i ne planiram da se matkam natamu navamu za upati i da cekam a i soprugot ne e vo moznost ovie 3 nedeli.