луѓе, како може да не ви даваат, значи мојата матична гинеколог ми даде упат за ддимери, и плус сама ми фати за кај Јани термин и за потврдите за клексаните она ми води поише евиденција него јас. @olly14 зошто да плаќаш 2.000 на приватно, значи аман од матичниве
Kako be moze da ne davaat upati jas i so prvoto i sega proveruvam na 2 nedeli ddimwri hemostaza i vreminjata sekogas upatot mi e maticen ginekolog a i sekako e besplatno zosto da ne moze da ti dade prasaj toa e nivna rabota ako nie se odime na privatno pa zosto ni se tie maticni edna rabota da nemozam da zavrsat
Da, so majka mi bev zaedno vo gjorce poliklinikata, dva pati preprashav mi rece a ne, ne se dava upat za toa. Mi dade upat za redovna krvna slika i mokraca i mi rece koga ke pravish ke im naglasish i za dd da te bocnat i proverat. Majka mi ja preprasha, vika bez upat rece da da bez upat. ke ja baram utre opshtata maticna ako ne da ja prasham nejze dali ona ke "moze"
Ќе и побараш упат за хемостаза на трансфузиологија, така ќе ти даде сега е без термини, упатот важи цел месец. И мене еднаш ми изреагира така за тоа, дека во железничар сум јас таму лаб нивна нема не испитува. Мене ми прави проблем за кај Јани упат не ми дава, па вадам приоритет од гак.