Во 11:20 имам закажано сабајлето значи истиот ден е можно да бидат готови уште поубаво и преглед ќе си закажам тогаш фала ви за брзи одговори @eli25 и @kukla21
Феминки утре сум на испитување за д димери дали треба да си гладен или си јадеш нормално пред испитувањето. И колку време трае процедурата Фала ви
@hanny јади си слободно не треба да бидеш гладна, јас бев со приоритет па заверив упат на шалтер, чекав ред кај докторот ми даде упат за во лабораторија, ми земаа крв и после 2 земав резултати.
Fala ti mnogu bidejki odam prv pat i ne znam kako ide procedurata. A dali te pregleduva doktor ili samo zemanjeto na krv e
@hanny Кај мене докторот само го виде упатот од матичниот гин. и ми напиша упат негово за во лабораторија, а нешто преглед или разговор немаше, е друга мајка ако има различно искуство нека ти каже. После тоа во 2 часот земав резултати напишани вредностите и мислење на докторот кој повеќе не го видов освен сабалјето.
Јас бев утрово и докторката ме праша зошто го правам ова испитување не се правело во временост, дали сум имала некои проблеми... Јас се зачудив бидејки како што читав сите го прават ова испитување и ми падна многу чудно
Хммм незнам зашто така ти рекла, мене не ме прашаа, а сепак на упатот си пишува зошто и што испитуваш.
И мене ми се има случено да ми искоментираат зошти сум испитувала. Дека не било задолжително испитувањето. Очигледно на некои таму им е тешко да работат.
За резултати ми рекоа 7 до 10 дена. Има шанси нешто по телефон да прашувам дали се готови или секој ден да одам?
Каде тоа толку да чекаш? За Д-димери или нешто друго? Мене на клиника истиот ден ми ги дадоа резултатите, баш чудно ми е толку да чекаш.
Почекај 10 работни денови и оди да си го зедеш резултатот, ако викаат за 7-10, никогаш не ми биле порано готови. Толку се чека за деталните..
Братучетка ми се породи на 30.10 со царски. Примаше до 39та недела клексани. Во државна додека беше ги примаше но од кога ги пуштија веќе не. А нема ни испитувања после пораѓај направено за д димери и сл. Дали после пораѓај примавте клексани и кога испитувавте д димери? Она одеше кај Дејанова ама нема контакт од неа да праша.