Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    3.100
    Незнам, доктор специјализант е другар на мм, он ми кажа го прашав, друго ништо не ми кажа. Дежурен е ама цело време е по интервенции.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    479
    Ти дале еден клексан дека се плашат да не дојде до пораѓај и може да дојде до многу крварење.Кога ќе ти се посмири грлото ќе ти зголемат.Така и на цимерката што беше со мене на патолошка кај нејзе скрос го прекинаа клексанот ,кога видоа дека се подобрува грлото почнаа пак да ја боцкаат.Ќе ти проверуваат често хемостаза ама и ти потсетувај ги на визита.Јас ако не им кажував на визита дрка имам тромбофилија и тромб предходно немаше ни да ме боцнат во тие 4 дена со клексан ,ама на секоја визита јас им кажував и одма зимаат крв за хемостаза и ме боцкаат клексан.Кога излегов одма се јавив кај Док Нинослав вика доаѓај одма да провериме.

На Anaroz1, Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.
  3. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    617
    А што времињата се менуваат од ден на ден ?
    Мислам секако сме покриени со терапија, ама што ако некоја е за два клексани, мислам дека еден клексан е доволно за да си покриен, инаку немало да ни велат на месец да проверуваме.

4. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    479
    Кај тебе е друго примаш терапија само во бременост.Кај мене е друга ситуација јас примам терапија и кога не сум бремена и правам контроли.Еве сега сум породена веќе 3 недели и пак се боцкам по еден фрахипарине дека таб не се дозволени дека дојам и контроли правам на 2 недели.Јас морав да ги потсеќам дека секој ден различни док на визита различно кажуваат,а ако не си во соба а дошле да те боцнат толку од боцкањето на клексан .

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    617
    Леле остај, на почеток ептен бев испаничена кога ми кажаа за мутациите, после навикнав. На моменти пак ме фаќа некој страв, кога го прашав Јани а што е со кога ќе се породам, потаму, ми вика породи се еднаш па ќе прајме нахнадно муабет, како да не сакаше додатни мисли да ми наметни и ме задума малку.
    Ми рече ништо страшно евентуално Аспирин на трет ден, ќе видиме ми рече, прво да ја истераме бременоста до крај.
    Вака како што гледам секоја жена што испитала има некакви мутации, секоја втора е со хомозигот, порано не испитувале ништо, не ни знаеле ама сега благодарение на науката и медицината тука сме кај што сме :)

Јас примам превентивно оти имав историја од два абортуси, една биохемиска бременост не ми ја рачунаат и лани мисед, и двата во рани недели.
    Сега боцкаме секој ден и пиеме метилирана терапија па тераме 5 месец и надеж дека конечно ќе држиме в раце здраво и живо детенце детенце :inlove:

На I.Ta, Veci@123 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  6. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    So sto sw mackate ...posto mi se naprvaija otoci so kleksanite se bickam na racete....izgleda ke treba so kraj..pa da se mackam so nesro da namalam modrici...I otok

7. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    917
    Во рака намногу боли. Зошто не пробаш во споилер? Тука има најмногу меко месо, можеш и сама да се боцнеш. И најмалку модрици излегуваат.
    Во рака еднаш ме боцнаа во несвест ќе паднев:D
    И имав таква модрица…

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Pa neznam nekako se naviknav...drka sama na mojov mi e strav samo mi stiska malku ha ah I jas se :Dbockam gledam vo mekoto..ama denes ubavo sum sw sredila sabajle....deka pocnav vo 8h...pijam eutiroks se bockam I pak krevet:).....nekako strav ni kaj dto vikas....moze da probam....

9. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.950
    Допаѓања:
    66.607
    Мене ми дадоа алвен или хепатромбин за модриците. Ама за било што во бременост, консултирај се со лекар пред да користиш.
    Јас стварно немав каде да се боцнам еден период, па морав да се мачкам.

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    917
    Најлесно е таму. Најмалце боли. Сама фаќам од салцето и се боцкам.
    До 4 месец во стомак ги ставав ама после почна да расте и некако ми беше шубе иако што читав нема ризик ни во стомак. А споилер ми е супер :) Ама се прават мали модрици кај и да ја ставаш инекцијата

На Bum и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  11. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    617
    На почеток ми се правеа модрици, сега скоро ич.
    5 месец сум и уште во стомак околу папокот боцкам, некогаш ако ми се направи мала модрица мачкам хепатромбин, дозволено е во бременост.
    Си ставам и лед некоја минута пред да боцнам, не секогаш ама ставам оти некогаш ми е толку осетлива кожата шо не можам иглата да ја доближам.
    Некогаш и не оди шприцот кога вбризгува.

@Bum иглата на врвот само ставај ја, јас откако почнав така помалку се прават модрици.

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Dobra ideja ..ne mi twknalo I na ova samo vrvot.....bas ke probam od utre......
    Fala vi devojki

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Ja
    Jas da ti kazam nekako celata se zaobliv kako odednas...veke vlegov 18 nedela..me.zeza mojov mi vika neznam kaj ke fatis:D.....pazam ne deka ne ...ama.verojatno poslaboto dvizenje......I uste mojot matucen mi gika gledaj do kraj da stavis yste 10 kila pa ke se.cudis posle

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    917
    Ахаха не е лошо ни тоа :)
    Нормално е во брменост да се качат повеќе кг:$
    Јас пред ивф бев ептен на режим на искрана и многу вежбав. Мислам дека уште ме држи пошто овака визуелно сите ми викаат освен меше дека не се има здебелено многу. Ама влегов во бременост со 61кг сега во 27ма и некој ден сум 72 кг:D
    А здравје Боже до 39/40 недела..:D
    Ама не е битно тоа. Битно бебушки да се добри, има време за слабеење после:D

На Трагедијаупмм и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  15. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Isto I jas vlegov so 60 sega sum 73:D:D.....jas prethodno ne ama poslednivedve nedeli nekako....jas ne setam.da ne me gledaat....ha ha....edna drugarka mi vika deka poveke sum otecena..otkolku popravena....a mojov me.zeza..posto kakp ostanav bremena isto I jas sum ivf imam potrreba od sladoled I na minus 10..jadev I mraz......aj salo da nideme dobro I da fi nadmineme size iskusenija..posle ke se vratime vo forma I jas so goji vezbam intenzivno...teloto pamti:D...ha ha si se tesam

16. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    917
    Леле кути сладолед не ми спомнувај… успешно го избегнувам :D
    Јас само благо би јадела за доручек, ручек и вечера ама се трудам да пазам колку можам. Треба да се почестам деновиве со сладолед :D
    Инаку за движење гледај по дома да движиш, пошто така најдобро се намалуваат ддимерите.

17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.413
    Допаѓања:
    3.100
    Хепатромбин гел слободно два пати, или малку облога ракија, одмори ја два дена таа рака.

18. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Isto ha ha...mu vika. Trgaj kutijata so sladoled da ne gledam cela ke ja izedam bez razmisluvanjr.....I radi bebceto mi e.mora da pazime......znam..se trudam ama neznam kako si ti I drugite izlezi do kej...odma mi se ide vo toqlet po mala..ne dodrzuvam...maksimum 40 min......inace niz doma vo stan ....pak ogranicwmo....preeska malku na sredno vodno..ama po ugornica me pritiskase stomakot...sekako so kola se kacivme I vikam.aj malku nagore....inace defin podobro e dvizenje....

19. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Fala ti....

20. Bum

Bum Истакнат член