Исто на 15 мин одам во тоалет Јас и доста вода пијам па кога треба да одам на преглед намалувам за да не одам во тоалет во болница Во куќа живеам имаме голем двор и се раздвижувам во двор.Инаку сега со вирусиве и настинкиве, не излегувам ни јас. Гледам да балансирам движење и лежење Таму подле 36 недела да дочекаме здравје Боже ќе се движам повеќе
Касни си слободно, јас сега си каснав. А и благо не сум јадела никогаш во живот, сега некако си бара душата и си каснувам од време на време ама ретко, ништо нема да му биде на бебе, освен ако имаш проблем со шеќерот па да ти е забрането да јадиш.
Da....daj boze site da docekame.....tolku se plasam na momenti...posto sw nesto izleguva..ama.si vikam dodeka se drzi pod kontrola I ima resenie....toa e dobro....vikaat Gospod gi cuva trudnicite
Баш пред две недели правев за гестациски, дури и низок ми е. 3.9 со 5.9 со 5.6 Секогаш ми бил низок а јадам благо како никој. Откако сум бремена се трудам да јадам храна во која нема вештачки додатоци. Повеќе протеини. Да се стопли уште малку и сладолед обавезно.Во градот кај што живеам има слаткара со еден од најубавите сладоледи и на база на природни состојки кај и да е ќе почнат да продаваат… едвај чекам
Ние сакаме се да биде совршено и лесно. Ќе се издржи се, само на крај живи и здрави бебчиња во раце да држиме Баш така, ги чува
Mene ssrwdnuot mi bese 9.....taka da moram jas da pripazqm.....ama ti mozes ha ha...defin I dvizenjeto igra uloga defin
Мојов па само тоа јади ,не јадеш доволно. Хемоглобинот ми е малку низок и пак сеа ми вика добро само тебе вака морам за јадење да те карам А јас имам качено 10 кг ,огромна се осеќам
Здраво на сите, дали некој знае во градска од минатава недела со случувањава дали си работи подружницата на трансфузиологија? И некоја да ми објасни отприлика каде се наоѓа? Фала ви!
Мислам дека во втор триместар и до 1000 се толерираат ддимерите. Времињата ти се во референтни вредности.
Доктор ми вика ОК е, 28 недела сум: Протромбинско: 10,9 Активирано парцијално: 24,5 (ко доста намалено мене ми изгледа) Тромбинско: 16,6 Д Димери: 1237 Некој да се разбира? Не сум на клексани, нити мутации имам, прво проверување.
Треба да работи зошто од сосема друг влез е, од кај зегин ќе продолжиш право после зелената ограда вртиш десно па пак десно. Има едни комбиња на брза помош. Бела пвц врата има табла трансфузилологија пишува, ќе влезеш прва врата лево
I jas denes pretrcav nakaj 10 30 za a kontrola na hemostaza I d dimerite....raat bilo kaj gradska samo 5 min pocekav.....prethodno se maltretirav nepotrebno na klinika.....ne mozam da se setam koja clenka spomna deka moze I vo gradska deka ima podracna....Fala I najmnogu.....stedi vreme I nervi
Дали може некој подетално да опише за боцкањето клексан во рака. Неможам да најдам на интернет упатство ниту видео за боцкање во рака само за стомак има☹️. Сакам да го одморам стомакот. Но незнам како оди боцкањето во рака. На кои места точно од раката се боцка? Дали исто се потфатува кожата и се пушта по боцкањето. Под кој агол се боцка. Страв ми е... Благодарам