Да си одиш до кај матичниот да ти објасни сестрата најубаво. Нема некоја филозофија ама сепак. Под агол од 90° се боцка На рака имам читано дека најповеќе боли
Jas se bockam vo raka vo mekiot del pozadi nad nadlaknica....mm me stiska popolekA I se bockam..bas prasuvav tuka....mi se pojavija otoci I modrici ama donro posle mesec denA bockanje.....mi predlozija kaj spoilers...uste ne sum probala nekkao kako da nekozam da se dofatam....
Не сум во македонија, а тука треба термини да закажеш за таква проста работа и пак нема да ти објаснат.
Jas taka da kaj svadbarkite....ha ha..jas taka go vikam toj mekiot del...qma ako ti e strav moze I kako sto ti pisa ednas da ti pokaze sestrata
Dgwa citam deka ne si makedonija...p Sega citam deka ne si makedonija..I ona sto e vazno denes bas gi prasuvav na transfuziologija.....sto me bockaa da ne protiskas so pamukceto otkoga ke se bones...samo nezno da se pomines
Пробај во спојлери, ич не боли, посчедниве 2-3 недели од меше се префрлив странично дека веќе е позатегнато мешето и поголемко да одмори
Здраво, дали некој има испитувано д-димери на приватно и дали матичните ви ги прифаќаат тие резултати? Јас испитував д-димери и времиња во Биотек денес и матичната сега ми рече да ги направам и на државно да ги видиме резултатите.. Не ги сметаат за точни тие од приватниве лаб. или?
Ја правев сега пред некој ден на приватно оти не ми имаат дадено упат се уште а ме фаќа паника Матичните обично ги примаат зависи можеби кој Ама за на трансфузиологија мислам дека не прифаќаат од приватни
Девојки Дали некоја знае да пише за овие времиња во хемостаза Кога се алармантно ниски? Мојот резултат е со под границата а докторите ми велат ок е
Мене матичната ми рече направи ги и на државно за да потврдиме дека се тие бројките пред да дадеме терапија. Вчера правев во Биотек, денес на државно и резултатите се разликуваат доста (од државно и д-димери и времиња имаат повисоки вредности). Еве конкретно на самите димери вредностите во Биотек се 2300, а од трансфузиологија се 3000. Ќе видам што ќе ми кажат и матичната и другиот гинеколог што ме следи, не знам зошто има такви разлики.
Мене со првата бременост ми беа над 2500 пред пораѓај, немав никакви симптоми онака од редовен преглед видов дека ми се покачени
Здраво, дали има некој што имал д-димери 3000 во 35та недела, а нормални времиња и да не му дале никаква терапија?
Мене времињата ми беа нормални, мутациите не индицираа за терапија ама за ддмерите ми дадоа клексани од 28ма недела пошто беа 2600 и ми кажаа дека ќе растеле побрзо последните недели. Се советував со тројца доктори сите ми кажаа да примам клексани пошто ќе ме штителе мене во мојот случај. Протоци кон бебе беа во ред, бебе си напредуваше ама клексаните беа за мене. Советувај се со друг доктор веќе 3000 ти се а и ќе растат незнаеш кога ќе се породиш. Ништо страшно ако треба да примаш. Закажи си и на гак за мислење
И кај мене се е океј (протоци, напредок на бебе итн), д-димерите ги испитувам еднаш месечно за да ги следам поради тоа што лежам цела бременост и не се движам. Ова ми е иницијален одговор од матичниот гинеколог (иако пред 3 дена самата ми кажа дека не треба да бидат над 2500…), мислев ќе ме прати на трансфузиолог ама изгледа ќе треба сама да бркам тоа. Не ни знам како оди тоа, претпоставувам треба да ми даде она упат? Секако ќе се консултирам и со докторот од Систина кој ми ја води бременоста од старт и кој ќе ме пораѓа, но кај него имам закажано следниот вторник, некако не ми се чека толку за одговор.
Мене пред две ипол недели д димери ми беа над 1800 па докторот прво ми рече ќе почнеме со клексани па после ми рече ќе почекаме уште две недели ако бидат над 2000 ќе почнеш со клексани, денес ги добив резултатите 2080 ми се што значи сепак ќе се почнет со боцкање иначе сум 35 недела