Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    108
    Fala ti.
    Sepak prv pat tolku krv mi zemaa zatoa se zacudiv.

На Madi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    339
    Здраво јас ги допримив клексаните денеска бев кај матичниот да ми даде потврда дека сум ги примила, а тоа требало секој ден да ме внесуваат дека сум примала и сега неможат да ми дадат потврда, во фондот не прифаќаат без потврда од матичен, јас во фондот кога им реков да одам по потвда кај матичниот тие ми рекоа дека сега не оди ко ќе ги примиш ќе појдиш безобразни требаше да ми кажат

3. Madi

Madi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    141
    Разбирливо е да ти е чудно. Мислам дека тестираат повеќе работи штом ти е прв пат.

На wonder woman5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    3.002
    Секогаш сум одела на крај и ми издавале потврда дека од тој до тој датум сум примала клексани. Како секој ден да одиш? Да не мислеле да одиш секој ден за они да ти аплицираат?

На Cvetce_ и Aledarkali им се допаѓа ова.
  5. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    917
    Јас веднаш по извештај од трансфузиолог носам на матичен и тој отвара евиденција за нови 30 дена клексан.
    Ми дава потврда и две како рецепти
    Откако ќе завршам медецот одам и ги затвара со тоа што на една од рецептите сестрата рачно пишува пр 01.04, 02.04 и тн до последниот ден

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    546
    Дали некој може да ми ги протолкува резултатите, 20та недела сум, примам клексани ,не ми се чека до преглед.. вака од некој шо се разбира да слушнам да ми е мирна главата :)

Прикачени фајлови:

7. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    651
    Мора откако ке го земаш извештајот од трансфузиолог да одаш кај матичен да отвори евиденција дека ке се боцкаш а кога завршуваш ти издава потврда за примени од/до дата

На fragaria и Aledarkali им се допаѓа ова.
  8. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    546
    Може да ти даде потврда матичен , може и општ и гениколог. Секогаш ми дава потврда откога ќе ги избоцкам сите што ми се препишани во извештајот.

На Ladyme и Aledarkali им се допаѓа ова.
  9. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    339
    Не него требало јас да се јавам кај сестрата да и кажам дека од денеска треба да примам клексани за таа секој ден да ме внесуват во систем дека кај нив сум примала само така можело да ми се даде потврда

10. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    339
    Јас потвдра од специјалист имам ама од матиниот немам и во фондот без таа потврда не ми ги примаат дукументите

11. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    546
    @Aledarkali мислам дека би требало да ти дадат потврда од било која најблиска амбуланта и да ја прифатат од фонд, само замоли и објасни каква е ситуацијата ,и секако покажи извештај кај што ти се препишани клексани.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    339
    Јас за тоа не знаев дека така треба, мене во фондот ми рекоа од кога ќе ги примам да појдам кај матичниот и на мнофу други така им имале направено

13. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    339
    Сестрата рече ќе видам јас што можам да направам или да појдам да ги прашам во фондот дали ќе можело од денес да ме внесуват и дали ќе било проблем што ќе бидат различни датумите, затоа што во системот датумот неможе да го вратат, овие работи треба државава наша да ги дават без пари на трудници некои мајки примаат цела бременост не се малку пари што држава ќе бевме катастрофа

На jagoda777 и Ena0310 им се допаѓа ова.
  14. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    128
    Јас минатата недела завршив за 2 месеци, потврда ми даде сестрата од кај гинекологот, они и самите ми кажаа кога ќе завршам со клексаните од извештајот да дојдам за потврда. Не ми кажал никој за евиденција, нит проблем ми правеле.

На Ena0310 и Aledarkali им се допаѓа ова.
  15. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    608
    Супер ти се

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    108
    Znaci na vnatresnata strana od rakata ne?
    Nemozam da najdam upatsvo za na raka.

17. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    378
    Правилно треба во стомак или нога
    Но јас боцкам како што ми напомена сестрата, во рака под рамото
    Е сега според YouTube видеата малку наназад треба
    Целта е да не погодиш мускул или крвен сад, туку поткожно во третиот слој од кожата што е пред слојот на мускул
    Под агол од 45% треба
    Ако можеш побарај на интернет ќе ти покаже
    Не знам како од YouTube да пратам тука видео
    Едит.. на внатрешната страна не оти има повеќе крвни садови и помалку салце кожа

18. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    929
    Screenshot_2025-04-18-12-23-22-833_com.miui.gallery-edit.jpg Screenshot_2025-04-18-12-24-31-279_com.miui.gallery-edit.jpg

19. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    929
    Женски каде ги чувате клексаните, сега е потопло дома ми е 26 степени и тоа на изгасена клима ама во стан сме. Ги чувам покрај прозор е малце поладно, пишува се чуваат до 25 степени ...ама идат жештини ќе биде уште потопло а на клима баш и не сум љубител ...

Сопругот ме боцка поткожно ( некогаш ќе утне сеа ) како што објасни докторот трнсф. и ми рече во бременост никако во стомак клексани и се зачуди кога му кажав дека многу трудници се боцкаат во стомак, ова ми го потврдија и др. доктори... во стомак не, во рака најубаво... е сеа за во рака не знам и јас не можев да најдам како треба во рака, само овие слики ми ги извади chatGPT... Ама се боцкам како шо запамтивме од докторот кога ме боцна и така тераме :D

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.406
    Допаѓања:
    3.081
    Или се запијани или така им одговара да малтретираат народ. Прво и одновно треба они да боцкаат а несакат такви обврски секој ден да им се нацртаме 20 жени да не боцка ако више идеме по правила. Она рачно ја пишува потврдата од тој датум до тој примени толку инекции и печат чао пријатно. Кажи им имам блиски во фонд, баш таму речи во комисија и ми рекоа на крај кога ќе постават може да ми дадете потврда напишана и ќе ми ја признаат. Значи ние што не пријауваме во систем како ни даваат потврди. И еве никогаш немам проблем со исплата.

На Aledarkali и fragaria им се допаѓа ова.