Абе какво внесување, која евиденција одам на крај со бројка на примени извештајот од јани и фискалните и сестрата ми издава испринтано ливче со датуми од до брои коллу се купени, става печат потпис од доктор и толку. Минатиот пат ги испогреши не знаеше да ги изброи правилно па ме вратија од фзо па пак одново заедно ги рачунавме зошто така е малце возбудена и мојава … кско којзнае што да праи. Зашо се прават паметни и филозофираат кога се е толку просто. Замислени некои фаци беспотребно да ти комплицираат живот, па не се малку пари … особено ние што боцкаме 9месеци да те враќа за такви глупости.
Мм сега го вратила и он поштен мн, ќе го запалам сега хормониве ми се во вис, и рекол аа дека женами во болница ја боцкаа имаме дома уште не доставени. Епа кога ќе ги ставиш ќе дојдеш и не му признала во ремедика што ми ја ставија инфекцијата за антитела што сум А негатив, па он и рекол нели не ви работеше лифтот во железничар она со скратено грло, таму ја примивме само а вие дајте ни потврда дека е тука ставена да ја рефундираме ааа неможе. Ќе ја средам кога ќе и отидам само да се опоравам од ранава. Ее да не им спомнеш ремедика или систина нешто очи ќе им паднат а не се најадоа од земање пари на диво све. Во приватниве за све има фискална овие ни данок не плаќаат а секој ден пари земаат така од жениве.
Да не може да го врати датум за жал, ако немаш отворен преглед тој ден. Денот кога ти е издаден извештајот од трансфузиолог одиш кај матичниот да те венесе во систем, да ти отвори преглед и да ти испечати рецепта дека ќе примаш клексани, па си ги купуваш во аптека. Потоа не мора да одиш секој ден кај матичен за боцкање, кога ќе завшиш, ќе ти напишат рачно кои денови си примала и ќе ти издадат и потврда. Грешката е што не си била на матичен, немаш отворено преглед за тој ден, и да ти издадат потврда би бил со денешен датум, да речеме, што од фондот би те одбиле со таа потврда, единствено од фондот да се смилуваат, ама тешко со нив.
Нема проблем во железничср по скалите уште да се качиш беше ти и таму недај боже горе да им се породиш… мизерии еј. Лом да ги направиш, не ќутам јас на вакви ствари… сега вторник среда се спремам да одам до фзо да се скарам за поднесени клексани крај на февруари уште немам исплата … крај на аптил дојде. Една државна ствар не истерав како што треба во бременост еј … све за никаде со некои шалтеруши да се мољакаш.
Да се чудиш, да помине ова и незнам дали ќе ме види во скоро време. Ремедика ќе направам прегледите после 40 дена како е таму. И за малово планирам првите прегледи таму па ќе видиме матична за неа и тоа е хаос.
И тоа е мака, јас почнав да барам тука во мој регион карпош/влае сите за Паскалов се запнати ама многу било гужва нејкам таков извикан сакам некој кога ќе отидам на закажано да не биде 2саати чекање за регуларните месечни прегледи. Иначе првите што ни следуваат и за разболување здравје секако во Систина кај Станка сите другарки ми ја фалат, државно не очекувам…
Doktor radica madzoska e isto super, ona e vo gjorce do biotek. Jas maliot tamu go nosam. Raboti vo 2 smeni. Ne kolva antibiotici za se i seshto, pregled so zakazuvanje, a koga e bebe malecko ne davaat drug da vleze vo ordinacija dur ne go pregleda nego. Jas sum zadovolna
Сестрата ми заврши работа ме вметнала некако во системот, како што не знам ко бев понеделникот ми рече дај ми простор до четвррок ќе пробам некако да те вметнам и вчера ми се јави ја зедов потврдата и ја подадов во фондот
Баш ми к Јас прв пат се боцкав и не знаев каква е процедурата, така ми кажа сестрата ама ете сепак можело да се заврши работа средила некако ме вметнала во системот иначе без таа потврда во фондот не враќаа
Вчера бев на цтг докторот ми даде за денес да испитам д димери дека со клексаните завршив, не беа воопшто намалени туку се покачени од 2080 на 2210, докторот ми рече при крај си нема потреба да примаш, тие уште ќе се покачуваат додека јас се породам се исплашив некако
Mnogu, mnogu okej. Mozesh da se javish za sovet, ke ti dade i mobilen, ako pregludiva nekoj ke pocekash na linija, vrakja na viber. Maliot ima 3 ipol, NIKOGASH nema pieno antibiotik do sega. Mnogu e vnimatelna, slusha. Jas sum epten zadovolna iskreno. Nikogash ne sum imala problem so nea.
Немој кај Паскалов самиот док не доаѓа никад за прегледи.Има вработено док и тие прегледуваат и многу гужва.Станка е супер во Систина на сестра ми близнаците беа кај нејзе до 1 год.Јас планирам кај Док Фидановски здравје кога ќе го пуштат дека е прематуре.
Како напредува јунакот, што кажуваат од Гак уште колку време ќе може да си го земете конечно домче? Станка мн другарки ми ја фалат ептен спремна докторка била така да за нејзе секако сум решена ама сепак и една матична да имаме за вакцини мерења едно друго. Инаку со индикација болно систина секако ќе си ја приклучиме на нашата приватна полиса штом се роди
Јунакот луто пиперче само се лути и по негово сака.И цел ден млеко да пие ,ако плаче некое бебе прв е да викне.Рано е за пуштање ние мали се родивме следен месец можеби ама ќе видиме.Е да мора и матичен јас другарки тој дел што живеат одат иддадија амбулантата ама и таму гужва е колку што знам.
Паскалов не доаѓа?? Секој ден е Паскалов таму. Инаку се четворица доктори што работат во две смени. @Baby warrior На закажано не се чека. Има термини за здрави деца, се закажува преку страната, а се влегува од посебен влез. Само конкретно кај Паскалов ако сакаш се закажува телефонски, за кај него нема онлајн.
Прв пат слушам. Кој е тој трансфузиолог? Прво самото упатство е за во стомак по правило. На youtube изгледав мал милион видеа за светски доктори кој што така демонстрираат за боцкање во бременост за стомак. Самиот гинеколог ми кажа дека во стомак е најубаво. Едем куп трудници се боцкаат во стомак. Незнам од каде му е идејата дека не се боцка во стомак и од која причина. Самота иглаи мала и нема логика да му нашети на бебето. Јас имам пробано и рака и стомак, во стомак е сто пати боје. Ниту се прават модрици, помалку боли посигурно е боцкањето, можеш исто така сам да се боцнеш...