Женски, досега секогаш одев со резултати кај Јани и одма ми издаваше извештај сега ми рече резултати кај матичната па извештајот со потпис и печат друг ден да дојдеш дека последен е да размислел што да пише за пораѓај. Кај го подигнувате на шалтер го остава за некој ден или како? Прочитав што пишал во апликацијата ама извештајот со потпис и печат сепак ќе ми треба за рефундација
Која од приватниве лаб или болници би ја препорачале за проверка на хемостаза и ддимери? Исто и за консултација со доктор од приватниве, не знам дали ќе најдам слободен термин на клиника за тој период што ми треба
За боцкање не ти треба термин, упатот е за трансфузиологија отворен е. За консултација со ттансфузиологот ќе ти треба. Иначе во синлаб на почеток проверував од приватниве околу 2000ден беше
Јас проверував пакет хемостаза во Биотек, 1900 денари, на своја рака малку порано во бременоста. За доктор не знам да ти препорачам, не сум имала потреба до сега од трансфузиолог.
За кој период ти треба? Обично околу 10ти во месецот пуштаат термини. Гледај на Мој термин и штом видиш слободни термини, веднаш ѕвони кај матичните (општ или гинеколог) да ти закажат. Се наоѓаат термини.
Јас цела бременост и пред бременост дека сум под терапија и кога не сум бремена одам кај док Нинослав Велјановски Систина.Имаат пакет крвна слика и хемостаза со ддимери за 2500ден,а прегледот кај докторот е 2200ден.Само ако одиш на приватен неможеш да рефундираш со извештајот клексани.
Дали да се прима клексан треба транзфузиолог да ти каже или гинеколог специјалист според повеќе фактори не само од д-димери А според реф вредности си на границата што е ок за бременост пред пораѓај скоро