Фала ви за инфо! Некој совет за помалку хематоми? јас си боцкам барем 5 см од папок лево и десно, си светам со блиц да не погодам некој капилар ама често погодувам и хематоми ми се прават. Пред боцкање и после боцкање со мраз на кожата. Гледам не многу ниско и не многу високо на стомакот, повеќе на средината.
Уште ова: дали на некоја и забранија патување заради Клексаните? Сакам да одам (со кола) до Грција, па сакав да слушнам мислење. Оваа недела сум на трансфузиолог ќе ја прашам и неа.
Здраво на сите, според референтната вредност на трансфузиологија, д димерите треба да се од 0-500 ngr/ml. Мене ми се 967 ngr/ml. Матичната тек вторник ми се враќа од одмор за консултација, чет гпт вика дека ова е нормално. Инаку сум 27+6, прва бременост, прв пат испитувам д димери, 34 години имам.
Nad 500 se smetaat za pokaceni dimeri, e sega treba da se vidi dali imas trombofilija ? dali e se vo red so plodot ? Za ova treba da se razgovara so transfuziolog. Jas na primer i mene mi se okolu 1000 i primam kleksani
За бременост е нормално да се покачуваат Не се за бременоста најбитни само д-димери сами по себе Треба и хемостаза да се прати и ехо итн
За 27нед резултатите се ок не би требало да има нешто До вторник мислам дека немаш причина за паника само врз основа на ова Ќе одиш кај докторката и ќе ти објасни сигурно подобро
За бременост има посебни референти вредности, и за секој триместар се различни. Еве чисто за пример, ти прикачувам дел од резултат од Авицена, со тоа што тука се изразени како mg/L.
Референтните вредности не се исти за трудници, за втор триместар добри ти се, мене ми се движеа од 1000 до 1200 во втор триместар.
Здраво, Ја сум со д-димер над 4000 и со ниски тромбоцити во трет триместар сум веќе влезена. Дали некоја била во ваква ситуација и што примала? Инаку со постелка,бебиња и плодова вода се е добро.
И мене ми се накачија над 4000 но ми зголемија клексани два пати на ден сабалје од 0.40 после 0.20 примав, за една недела кога проверив 2460 ми беа и сега се боцкам повторно еднаш на ден 0.40 .. Доколку не си била на трансфузиолог појди си според резултатите ќе ти одредат соодветна терапија
Бев на трансфузиолог ми рече само да ги следиме затоа што се ниски тромбоцитите и затоа што гинекологот кажал дека се е добро на ехо. Не ми даде ништо за тромбоцитите.
Здраво може некој да ми ги прочита резулатите 25 недела сум chat gpt вика дека се ок матичнава е на одмор од пон се враќа фала ви
Ок се Но треба да се следи и ехо секако Ќе те види матичната ќе ти објасни Инаку за неделите сосема нормално