Димерите и хемостазата се ок, но внимавај на параметрите на крвта. Може ќе ти треба железо да внесуваш. Ќе ти каже доктор. Не ги виде трансфузиолог?
Здраво цела бременост примам клексан моментално сум 28 недела ова ми е од денес резултатот скратено ми е активирано парцијално време дали е некаков проблем или не матичниот монентално не ми е на работа не можам да се консултирам дури во понеделник ке се врати ми треба искуство и совет
Пијам веќе таблети за железо намалено ми е не ги виде никој знам дека имам слаба анемија затоа имам препорака од гинеколог таблети се надевам ќе го кренам со терапијава
Здраво, за колку време обично има резултати од трансфузиологија? Ме боцкаа за дд-мери во понеделникот и ми рекоа резултати после 15 часот. Меѓутоа еве 4 дена поминаа и не се на мој термин...
Обично истиот ден после 14-15ч. Јас во вторникот се боцкав и вчера отидов да си ги земам. На матичната и пишав, но кој знае кога и дали ќе ми ги прати. Ако можеш, појди до трансфузиологија и земи си ги.
На трансфузиологија се готови резултатите за 1 час, јас таму чекам и си ги земам и одма одам на ГАК да ми препишат
Istiot den si gi zemam rezultatite instaliraj si ja aplikacijata moe zdravje i imas evidencija za se i za rezultati i za upati i za sega i za prethodno mnogu dobra i korisna aplikacija
Здраво, колку ви рефундираат? Јас сега првпат добив рефундација, признати сите 30 парчиња Фраксипарин, ми вратија 2695 денари. Јас ги плаќам 6200-6300. Јас мислев рефундацијата е 70% вака доаѓа околу 40%...
Мислам дека работно време е 8-14 Најдобро да одиш после 8:30 и најкасно до 13:00 Имаат пауза негде 11-12 не сум сигурна Ама во 13:00 на пример мислам дека најмалку гужва има
Zdravo devojki prasav i na druga tema pa aj i tuka dali dr. Elena Petrovic od transfuzija e dobra doktorka , ne mozam nikako kaj Jani da stignam
Според ваше искуство, колку често се испитуваат ддимери, хемостаза во бременост, во случај кога нема индикации? Значи немам мутации, испитав еднаш димери и хемостаза во 9та недела, сега не знам дали и кога би требало да испитам пак? Матичната не е многу вољна да ми даде таков упат, според неа не е по протокол тоа испитување, ама ако ја прашам, ќе ми даде.
Ако немаш никакви индикации и немаш мутации или крварење некакво не се испитуваат По правило можеби таму накај 25-28 Нед кога ќе одиш на гестациски дијабет да испиташ тогаш еднаш може д-димери и хемостаза
После 28 недела до крај на 4-6 недели без индикации. А со првото само еднаш околу 28 недела. Сега фактички 2 пати испитав, мислам дека толку, влагам во 9ти месец, не ми дадоа нов упат.