Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    1.564
    D-dimerite visoki a i vreminata ti se skrateni najdobro pak konsultacija so ginekolog ili transfuziolog mene mi bese malku skrateno edno od vreminata i sega treba po 2 kleksana da primam 32 nedela sum

2. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    1.574
    Ke se porodis kaj da e ne se strasni rezultatite. Na transfuziologija toleriraat do 5000 ako nemas mutacii....inace ako pocnes da primas sega kleksani za porajgaj nemozes epiduralna da dobies ako ne se pominati minimum 24 casa. Kaj mene isto bea okolu 3iljadi i nesto vo 38ma polna nedela i jas gi prekinav kleksanite mi bese strav da ne pocne procesot na porajgaj pa da ostanam bez epiduralna

На Bebence2025 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bebence2025

Bebence2025 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2025
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    61
    Заради мутации ги примав од самиот почеток

4. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    129
    Здраво, бремена сум 7недела и 4дена. Факсепаринот го земам од сам почеток ама незнаев дека е на позитивна листа. Докторот во Систина во четврток ми даде нов извештај каде ја наведе целата терапија и ми рече да отидам кај матичниот. Дали ќе е проблем дека неработен ден тек од вторник натака можам да одам кај матичниот. За документи. Или прво да ги направам анализите на трансфузиологија па да отидам. Ми напомена што да направам анализи.

5. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    36
    не сум сигурна но имам прочитано дека не признаваат извештај од приватни туку треба од доктор од државно. исто ако бараш документи за изминатите фраксипарини што си ги примила, нема да ти признаат затоа што треба инекциите да ти се купени со истата дата од извештајот или после извештајот а не пред да имаш извештај

6. Zvezda.

Zvezda. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    129
    Znam za predhodnite nema da mi vazi ama deka ke sum cela bremenost so niv zatoa mi dade nov izvestaj da go odnesam kaj maticiot moj i toj ke mi kazel sto kako.

7. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    36
    мислам најдобра опција ти е да отидеш кај матичниот, да ти даде упат за трансфузиологија и да почне да те води доктор од таму, тој ќе ти дава упати за што да испитуваш и ќе ти дава извештаи за да можеш да рефундираш дел од парите

На HappyMom86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mar11

Mar11 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2022
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    49
    Девојки за колку време оди исплатата на клексани прв пат поднесов на 27 јули, во август уште еднаш но сеуште немам исплата на средства

9. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    36
    јас добив за околу три недели.. може нешто поради годишни одмори се имаат задржано..

На Mar11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SimV

SimV Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9

Јас кога поднесов ми рекоа за два месеци дека ќе имам исплата, а ми ги исплатија за еден месец.

На Mar11 му/ѝ се допаѓа ова.