Можеш да рефундираш 18 клексани со тој извештај (помалку може, повеќе не). Не си го пропуштај терминот кај Јани. За купувањето исто не мора да се купени сите клексани наеднаш, ми се случувало и по 10 сметки да поднесам под еден извештај.
Фала ти Прват ќе поднесувам па поима неам какви им се правилата А дали пред прегледот кај Јани треба прво да испитам хемостаза и д-дмери ?
Јани ќе те упати за испитување, ќе те боцнат во собата до ординацијата на Јани, а потоа во тек на денот според резултатите ќе ти пише извештај кој ќе си го видиш на мое здравје или подигнеш кај матичен.
Мене не ми пишал трансфузиолог терапија. 20+6 сум, а бебе цело време на контролите е со цела седмица плус понапред според мерките. Протоци,постелка, добри. Според табелава од Теди сум негде на граница ... ТТ 12,6 ми е испод референтна вредност (16,1 -24,1) знае некој што значи тоа ? Д димери 1594 Spoiler: Резултати
Високи ти се ... Колку време чекавте за да ви стаса писмо за рефундирање на клексаните??? Чекам повеќе од еден месец и нема писмо стигнато.
Досега само едно писмо ми стигна, од првото рефундирање во септември, а го добив во јануари. Средствата пак, ги добивав релативно брзо, од месец до месец и пол.
Со месеци примав клексани. Породена година ипол, писмо никогаш не ми стигна. А се на време рефундирано.
Дали е нормално да дувам крв од носот ; во меѓувреме додека примам келксани еве два дена со ред ми е така ????
Треба да испитам пак д-димери и хемостаза, како и тироидни хормони Колку време важат упатите од матичната, 7 дена од денот на издавање беше така?
Се проверив во систем мое здравје, ги пишува дека важат еден месец тие за Клиничка биохемија, а за трансфузиологија дури 1 година важност
Zdravo, prv pat kje odam na transfuziologija od koga sum bremena od pocetok na bremenosta se bockam so kleksani i pijam nautro aspirin. Bi sakala da prasam bidejki mi e terminot okolu 10:45 a jas pijam vo 7:30 aspirin dali treba toa utro da ne pijam aspirin ? Blagodaram
Да ќе се напиеш и спомни на трансфузиологот дека си се напила. Аспиринот се пие навечер, а клексанот се боцка наутро.Јас дека пијам аспирин и кога не сум бремена кажано ми е од трансфузиолог. Ако се боцкаш со клексан во рака ако се боцкаш пример во лева рака ,десна рака даваш да ти земат крв или обратно.Тоа важи само ако се боцкаш во рака.