да во истиот влез, позади шалтерот има 2 амбуланти. Термините се од 8:15 до 14 чинам. Ама има многу со приоритетни упати. Генерално брзо оди кај него.
јас кај Снежана заглавив баш доста, а Јани прегледуваше до неа и скоро сите беа со приоритет и трудници. Одеше брзо, освен кога влагаат и преку ред
Прво за кај др. Јани чекаш ред па после на боцкање? И кога ќе ги дадат резултатите повторно се оди за озвештај или он сам ги гледа и пусшта извештај до матичната? Друго прашање, се боцкате ли сами со клексани? Не сум уште бремена ама најверојатно и јас ќе бидам цела бременост со клексани па не знам дали ќе можам сама да се боцкам
пред 6 години кај Јани беше така, ама се одеше по недела со резлутатите кај него. А, јас бев кај Сузана сега, она ми рече со резултатите на гинеколог. Инаку го најдов Др. Русе од Воена, иако е во пензија човекот ми ги виде резултатите, и беше прекоректен како и претходно. Само ми потврди тоа што го правев и со првата бременост. Инаку и гинеколозите се веќе за тромбофилииве и мутациите обучени, мене Ана од Промедика секоја ми ја објасни што значи. Мене ме боцка маж ми, немам храброст сама. Бевме два пати во амбуланта му покажаа како треба и сега се он. Инаку до тие што се боцкате, дали имате модрици? Рацеве ми се џигер веќе.
Јас не почеток се боцкав во рака и ме болеше и цела бев модра. После читав дека најубаво е да се боцкаш во стомак, зашто во рака можеш да погодиш мускул и воопшто да не ја примиш како што треба. Во стомак се боцкам сама и ниту ме боли ниту модрици ми искачаат.
Womens From Your Town - No Verify - Anonymous Adult Dating https://SecretPrivat.com Womens From Your Town - Anonymous Adult Dating - No Verify New Girls Caren Welli Marisol Kira-Liv Lit1le Kitty Catalina Bella Bella
Прв пат слушам дека може и да не ја промиш како што треба. Јас исто во рака ми ја става сопругот, мислејки дека во 8 ми месец во стомак е поспецифично...
Јас одам кај др.Јани и прво сум кај него на преглед па после ме праќа на боцкање. За извештај ми пушташе и кај општ матичен и гинеколог, па доаѓав за да ми стави печат. За клексани, ставав минатата бременост, исто и оваа ќе ставам до крај. Сама си ставав до кај 6ти месец, јас немам страв, после ми се оптегна мн стомакот и сопругот ми ставаше во рака, сеа сум 5ти уште ставам во стомак додека можам. Навика е, почни сама па ќе видиш како ќе тераш. Јас ги пренавикнав па ни модрици веќе не си правам.
Дали можеда се случи од клексаните пукање на капилар бо око? Сѕанав окото црвено, не ме чеша само ми е крваво
Извини уште ова, сабајле од колку почнуваат со работа и паузата кога им е? Не можам ден да земам, колешката е на одмор па ќе мора да погодам во 2 саати да го начекам утре а до другата недела не можам да чекам
Провери за сигурно на Мој термин за кај Јани, после 7ипол сигурно почнува, ако си на термин уште поубаво а ако си со приоритетен да знаеш ќе те остави на крај после сите закажани да влезеш, некаде околу 14ч, не пушта пред тоа. Пауза пола саат им е, мислам беше 11 до 11 ипол.
Дали на некој ви ја имаат сменето терапијата од еден клексан на два? Матичната на последното ехо ми виде лакуни на постелка и ме прати да испитам хемостаза и д-дмери и со тоа да одам кај Јани да даде мислење дали треба да се боцкам со уште еден клексан. Денес бев кај Јани и не ми ги ни виде резултатите, само ме праша што видела матичната и ми рече најверојатно ќе треба со уште еден клексан да се боцкаш, ќе си видиш утре во извештајот. Ме интересира врз која основа даваат уште еден клексан ако не виделе резултати? Или ги гледа после кога пишува извештај?
Здраво за тие што прв пат одат на трансфузиологија за испитување ддмери и хемостаза, односно само зимање крв, кое време е најдобро да се оди, бидејќи не смеам многу да седам/стојам со серклаж?
Брзо оди редот таму, не се секирај нема мн да чекаш, ако видиш дека се успоруваат кажи си дека не смееш да чекаш, фер се мн спрема трудници што е реткост по болнициве.