Да, во право си. На повеќето ни ги даваат за секој случај. Еве мене Димчев, уште на вториот скрининг во 20та недела ми рече дека нема потреба да се боцкам, а Јани баш тогаш ми ја накачи дозата на 2 клексани. И јас од пусти страв, решив да останам на еден. Сега на третиот скрининг Димчев пак ми вика прекини го во 32 недела, мене пак ми е страв да го прекинам
мене трансфузиологот од Клиника ми рече трудници не се наша проблематика освен со индикации како емболио, ДВТ, итн. Со резултатот оди си кај гинеколог.Во меѓувреме го најдов докторот Русе , трансфузиолог од Воена што ме водеше пред 6 години и ми рече абе ти ќе истераш и без нив ама за сигурно примај си..и искрено ми е страв и се боцкам.
избоцкај до 15и поднеси подобро 3 да пропаднат отколку сите... Чисто сугестија не ме сфаќај погрешно... И74 што дијагноза им е? Зарем оние со предиспозиции за тромбоза нема да можат да земаат? Многу чудни изјавиве и срамота ако за некој ќе важи за други да неважи на рецепт... па трудниците не се граѓани од 2ред