до вчера за 600 ддимери ни даваа одеднаш за 3500 не треба. Малце чудно ми е..одете кај Јани на 3то мислење ако не сте биле, тој највеќе со трудни работи.
Кога сме кај Јани, имате пуштено денес термини за август на кој му треба се надевам до тогаш ќе се најде некое решение како и трудниците да ги оправдаме клексаниве
Zdravo Za ddimerite kolku vreme se cekaat rezultatite na transfuziologija , dali istiot den se gotovi ?
Кај него нема термини, освен ако работи и приватно па така да пробам. Се мислев и во Систина да одам кај д-р Нинослав Велјановски исто е трансфузиолог па и од кај него да добијам мислење, ама не знам каков е. Од ГАК ми ги продолжија на 21 ден, само затоа што претходно друга докторка на ГАК ми даде иако сметаа дека не треба да ги примам во двата случаеви.
Од мое искуство немора да значи дека д димерите се проблемот поради кој ви ги дале клексаните Др. Јани на секоја контрола се интересира и за состојбата на плацентата каква е дали има лакуни и сл.
Јас конечно успеав да закажам термин кај Јани. Првпат ќе одам. Каков е прегледот кај него, гледа на ехо, или само документите ги гледа, што треба да однесам освен рез од хемостаза и д-димери и мутации?
Девојки пред еден месец д димерите ми беа 1300 се боцкав со клексан сега ми се 400 др ми рече да не ставам.А 7ма недела сум.. некако ми е став
Не тој не гледа на ехо тој е трансфузиолог однесете му ги тие документи кои ги имате и јас секогаш носам извештај од гинекологот бидејќи кај мене проблемот се јавува кај постелката
најдосадна сум во темава Официјално трудници ќе одат со дијагноза Z92.1. Таа да ни ја пишуваат на трансфузиолог.
Пиштав маил до ФЗО зошто сеуште немам рефундација за клексаните, а поднесно е на 20ти мај. Зошто сеуште немам исплата скоро 2 месеци се поминати, а овде пишуваат жени дека мајските рефундации веќе ги добиле парите. Ми вратија на маил дека налогот бил на одобрување од раководител во подрачна служба на ФЗО. Што да правам сега? Да одам на шалтер.. вака има кај некој друг? Да не е можеби проблем со документација, ама не би требало зошто за претходните месеци си добивав пари.
Јас пред неколку дена добив рефундација за март , на секое ново поднесување прашував за инфо ми викаа дека се одобрени средствата ама се чека потпис од раководителот , сега чекам за април и мај исплата ми кажаа дека се по одмори август да очекувам исплата.
Здраво, Дали сте сигурни дека со оваа дијагноза може да се земат клексани со рецепта? Затоа што ја немаат оваа шифра во аптеките за издавање од позитивна листа.. Пробувам да исконтактирам со матичната да прашам дали имаат некакво решение, нема смисла да плаќаме цела бременост на приватно не се малце пари..