Здраво на сите, Прво ме интересира кои параметри се испитуваат кога треба да се испита фактори на хемостаза? Јас испитав приватно ама бидејќи првпат, не знам дали се сите параметри испитани. 21 недела и 4 дена сум бремена. Во прилог резултати, ако може некој да ми ги прокоментира бидејќи дури понеделник ќе добијам одговор од докторот. Ви Благодарам однапред!
Имам испитано и хематокрит и број на тромбоцити, сум заборавила да ги сликнам. Значи само ТТ нема овде испитано колку што гледам. За што служи тој параметар? И дали овие резултати се во ред во контекст на бременоста? Нетов кажува дека треба да биде позгрутчена крвта, кај мене како обратно да е или нешто јас грешка разбирам?
Вие што примате клексан на секоја контрола што треба да испитате димери и хемостаза? Колку имате поврат за клексан? Тие што се на приватно немаат поврат така?
Ne te sfakam sto sakas da prasas. Kleksani prepisuva transfuziolog sto mene primer mi pisa za 2 meseci, no sekoj mesec treba da odam da proveram hemostaza i dd meri ne zaradi prepisuvanje na kleksanite. Sega po avtomatizam se so refundacija kleksanite so recept. Eden kleksan e 75 den, a privatno 250 den
Сега веќе не одите кај Јани со резултати, или како е? Јас пред неколку години одев, ама сега да би ми требале ќе останам кај Нино, само прашувам кога одите на контрола дали да примате клексан што испитувате? Јас знам димери и хемостаза мислам испитував.
Мислев дека кога одите за следни клексани носите резултат од димери и хемостаза. Дали да ги продолжите или дали да прекинете,во зависност од резултатите. На тоа мислев. Јас малку време примав а и одамна беше,заборавив како беше.
мене од трансфузиологија ми рекоа на ГАК да си се следам секој месец секако одам на контроли и испитувам пред секој преглед д-димери и фактори на хемостаза. И до сега само ми ја продолжуваат терапијата.
Искрено немам долго искуство, не сум запознаена, затоа прашувам, гледам на некои ги прекинуваат, на некои допрва почнуваат, затоа прашав како беше.
Дали те исплатија? И јас поднесов на 13ти Јули ама немам рефундација се уште. Им пишав на мејл, ама никој не враќа
@Frosty! Има ли нешто ново кај тебе? Јас уште немам исплата, секој ден им го препраќав истиот мејл и вчера конечно ми вратија дека мејлот е препратен до подрачна единица и толку…
Моментално каснат и со исплати на боледување, уште немаат пуштено за јули така да сигурно ќе пуштат кога ќе имаат пари јас сум чекала и по 2 месеци за рефундација…