Мене малку не ми е јасно баш. Ама ако и рекле да земе потврда, ако ти си ги примила, ако се во ред датумите, и акп не си ги зела на своја рака без извештај од трансфузија, тогаш не гледам проблем.
Incidentno I nedaj boze moze da se sluci da treba da primas spored izvestaj od 01.01 a da si kipila na 10.01. Jas bev taka. Prokrvarev I ne gi kupivme togas posto Dr kaza da ne se bockame kleksani nekolku dena. Zatoa na pocetokot vikam za nedaj boze
Ми нема логика. Ако на извештајот пишува 10, тогаш се знае кога да се примат. По 10 дена се прави контрола и се зема нов избештај со нови клексани. Јас вака не би рефундирала да сум во фзо. Просто упатува на злоупотреба.
Ne se razbravme...jas zboram za situacija vo koja na izvestaj imam prepisani 35 kleksani I istite se kupuvaat vo ramkite na rokot...ama pomalku
Mi dadoa da primam 3 nedeli kleksani denovive ke pocnam ... koja cena se i kako odi toa sk vrakanje na parite od fondot?
254 ден една. Собирај сметки и сметкопотврди за сите купени. На крај со извештајот од трансфузија и сметките одиш ка матичниот гинеколог. Ќе ти даде потврда дека си примила на пр.18 клексани, колку што пишува во извештај. И побарај образец од фзом да ти даде, или бар да ти го каже, иако можеш сама да го симнеш од нет. И комплетче на шалтер во фзом. И чекаш....
Dopuna samo... Kopija od izvestajot od transfuzija I kopija od transakciska smetka ona plastificiranoto kartonce.
А кога се поднесуваат документиве во фзом? Континуирано за секој извештај посебно, или се заедно на крај од бременоста?
Зфраво Документите во фзом се поднесуваат за секој извештај посебно, на пример јас еве поднесувам на одприлика секој 2 недели... Со секоја завршена тура примени клексани се иде кај матичниот гихнеколог да ти даде извештај/потврда дека си ги примила препишаните клексани и со извештајот од гинекологот + копија од извештајот од трансфузиологија, фискалните со сметкопотврда за купените клексани и копија од трансакциска сметка се иде во фзом на шалтерите 1,2 или 3 и таму ти пополнуваат уште некој формулар и ти даваат бројче... Ке ти кажат дека ке ги добиеш парите за месец/месец ипол но немора да значи... занам многу кој ги добивале дури после 2 месеци, а ако имаш луѓе може да ги добиеш и за најмн 3 недели
Jas moite gi nosam I na 3 meseci. Eve sega cekam do 10.12.2017 da gi primam site od posledniot izvestaj I od 11.12.2017 ke si podnesam za Oktomvri, noemvri I pola dekemvri. Dosega ne mi pravele nikakov problem
Значи може и за секој извештај посебно, а може и на крај (пошто јас до крај имам неполни 2 месеци). Фала женски @MarioliMia @Вики.Т.95
Без терапија денес резултатите супер искочија се во рамки на нормала според гестациска недела ,а тромбоцити гранични 155 ама од минатиот пат (151) покачени се И нема да се боцкам што ме израдува највеќе