Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.067
    Допаѓања:
    35.004
    Некаде 4ти месец ги намали , а 7месец прекина, бев со мутации ,ифв, следеше времиња д димери и слично... Тој е специјалистот во кој има(в)м потполна доверба...така што јас би го послушала...

На gamessssss му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gamessssss

gamessssss Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    Od 4 ti po eden primase? I koi potocno mutacii gi imas?

3. Chak

Chak Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    30
    Да, јас одев кај Јани и се боцкав со еден клексан на ден и пиев аспирин секој ден. Негде околу 20та недела пред втор скрининг, заради лакуни на постелка, Јани ми препиша уште еден клексан. Кога отидов на втор скрининг кај Димчев, ми рече дека нема потреба да се боцкам со втор клексан, лакуните се нормална појава. После бев во Жан Митрев на доплер на вени исто кај трансфузиолог, и таа ми нагласи дека за терапија секогаш се слуша гинекологот бидејќи они најреално ја гледаат сликата на плодот. После закажав кај Елена на трансфузиологија, и го кажав сето ова, со новите резултати во извештај ми пиша дека треба да продолжам да се боцкам со 1 клексан. Никигаш не почнав да се се боцкам со два. На крај, на третиот скрининг Димчев ми рече да ги прекинам клексаните скроз, во 33та недела и аспиринот го прекинав во 28ма недела. Немав никаков проблем во текот на бременоста, породена пред 5 дена :)
    Инаку, претходно имав два спонтани во 6 и 5 недела, испитав тромбофилија и врз основа на тоа Јани ми препиша клексани, иако за моите мутации матичната ми рече дека во ниедна држава не давале клексани. На твое место би се консултирала само со добар гинеколог околу клексаните.

На gamessssss му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gamessssss

gamessssss Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    Fala ti za opsezniot odgovor. Uste amo koi mutacii gi imas? Jas inaku na internet citav mnogu naucni internacionalni statii na ovaa tema, i pisuvase deka do sega sto nekoi i skoro se otkrieni mutacii, dodeka nekoi mozebi uste ne se otkrieni. Ete ovie mozat da pravat problem a nie tie sto gi imame mislime deka se neproblematicni.