Не се многу, но си треба терапија, битно бебка е добро си одговара за неделата, доплер исто правете на секоја контрола Гушки до двајцата
Zdravo. Imam edno prasanje za tebe. i mene vcera mi rekoa od denes po dve clexane na den ama ne znam za aspirin ne mi spomna.. jas go prekinav aspirinot pred 3nedeli posto mi se pojavi eden hematom i maticnata rece da go prekinam. Kako e kaj tebe. Mene di dimeri vcera mi bea 1400 a sum 4meseci bremena
@Flora98 не ми дадоа мене воопшто а д-димери ми беа 1814 од крајната граница 500 ама и хемостаза беа лоши резултати , се шарено , и паузирав една недела јадев зелени салати , туна конзерва во салата од марула и расолница пиев и така стасано зелче си јадев секој ден и цвекло свежо рендано со домашен вински оцед јадев , не ми текнува на која страна читав за овие јадења дека подобруваат крв и крвни плочки , ја подобрува циркулацијата на крвта , башка и во предвид земаа кај мене тоа што имам и миоми на надворешен ѕид од матка и два хематоми на цервикс , по една недела резултатите ми покажаа дека тромбоцити почнале да се накачуваат и д-димери се намалени на 1450 , што тоа било во рамки на нормала спрема неделата која сум била тогаш.
Aha si pominala lesno ti bez terapija. Mene hematomot mi se pojavi vo placenta ama posle 5dena pocna da se namali goleminata
И јас имав во матката хематоми во првата (5помали) и во втората (4поголемки) со утрогестан ги снема , и немав ништо од д-димери и хемостаза проверувано , а сега божем рутински испаднаа резултати само да се нервирам ама добро е почна да се средува се и е ок. Нема да идам веќе да испитувам рекоа дека нема потреба , само ехо да си правам редовно на 3 недели
Хематомите ми ги немаше во првита и втората бременост после 3 месеци користење 2×1 на ден утрогестан вагинално , ги снемува хематомите ако самиот организам ги "повлече" или исуши со помош на лекот , а во третата бременост имам и миоми плус и два хематоми кои и покрај утрогестан сеуште ги имам но , ги следиме , не растат иста големина стојат ..
Jas ne koristev terapija za hematomot. Koga ja otkri dr mi rece 5cm e. Posle 4dena odam mi rece eve se namalilo na 2cm.. mozno e toa?
Можно е ваљда , кај мене растеа па мораше терапија да не искрварам дека беа внатре , а овие сега два се на цервикс надвор од матка и иста големина стојат како што беа на почеток ..
Hmm ne znam stonda recam. Vcera bev na eho ne vide niss maticnata.rece go snemalo celiot. Ti koj mesec si? Na 21 imam kontrola pak vo transfuziologija kaj rumjanka. Rece ke mi praela nekoj test posle 4saata od primanje na clexane. Pa da vidime kakov test,pojma nemam.
Дај Боже се да ти биде супер цела бременост , не е чудно и навистина да го снемало јас сум 20 недела скоро 19+5 сум ама мене овој пат ми стојат хематомите ама не се страшни дека на цервикс се и миомите дека не растат иста големина се и не ми дадоа терапија никаква и само со ехо ќе следиме ..
Девојки, дали некој скоро испитувал SFA на трансфузиологија на клиника? Дали се испитува тоа таму или само приватно? Читам, некои викаат да, некои не, се јавив таму, прво таа ми рече нез шо е тоа, а после се што е за трудници испитуваме... Ви благодарам
; Sfa ili afa? afa ispituvaat na transfuziologija na klinika. Ti treba samo upat od maticen ginekolog i nisto drugo. Besplatno e za trudnici. Jas prosla nedela ispitav i cekam ova nedela rezultat.