Има гужви на трансфузиологија со термин? Закажана сум на крај на месецов ама ми се паѓа вторник у П.М. Да се спремам за чекање и да се расправам со пензионери или поарно да си ја активирам роднината на маж ми докторка е се знаат со оваа на трансфузиологија? Ако не е многу чекање не ми смета. Јас поштена термини закажувам, а можам и така да отидам.
Jas bev pred nedela dena i si vlegov bas vo terminot i se zacudiv sto zavrsiv i jas bev vo vtornik ama na vtora smena.
За топчето јас го масирав малку местото одма после боцкање со памукче со алкохол. Мислам дека пишуваше дека не треба да се масира ама мене ми помагаше
Девојки ве читам редовно и еве денес сакам да ве прашам за мислење. Имам високи д-димери уште од 15та недела, околу 2700. Завршив терапија со 21 клексан и денес бев на контрола веќе 19та недела ама се покачиле минимално и трансфузиологот пак ми пишала уште 30 клексани, во среда сум на контрола кај матичната па до тогаш сакам да ве прашам дали некоја имала слично искуство или поголемо познавање на темава многу се испаничив што не се намалуваат
Бев денес на трансфузиологија, и задоволна од докторката се ме распраша, и ми лупна се да испитам, хахаха.. 6 епрувети ми извадија. Еден дел од резултатите денес во 14ч., друго за 2 недели.
Хиперкоагулабилна состојба, 2-3 вредности малку изреметени, д-димери ок 973. "Не ти се лоши резултатите" ама за заштита ме почастија со фраксипарин 0.4, на 23ти на контрола. Јебига. Која цена се чудава да не знае некој? И овие во стомак или рака се боцкаат? Или двете?
@DuchessAnn 190 ден.е фраксипаринот, малку е поевтин од клексаните. Се боцка поткожно во надлактица, стомак или бут. И јас го примам, во рака се боцкам цело време зошто во бут многу повеќе ме боли, а во стомак шубе ми беше, пошто бев 7-ми месец кога ми ги дадоа и веќе имав стомак.
Кога е подобро да се боцкам со фраксипарин, насабајле или навечер? Ми рекоа било кога, ама ете ваши искуства? Инаку за инфо ги земав од Еурофарм по 127 денари, барав и Зегин и Виола не ги држеле веќе.