Мајки, породени, кога отидовте да проверите д димери после пораѓај? На отпусното писмо го пишува следниот ден од отпуштање од болница. Едит, и коај кого препорачувате да одам, Елена е дури во вторник во амбуланта.
Жени здраво, која знае да ми протолкува резултаати изволте ☺☺ Резултатите ми се д-димери 0,31 а реф вредност пишува <0,50. Инаку сум во 13+0 недела. На доктор со сите резултати од хемостаза, д-димери и комплетна крвна слика ќе одам дури после Божиќ. Во ред се резултатите?
Здраво димерите во 18 недела од бременост со близнаци ми се 2958 дали имал некој сличо искуство на покачени поради што се близнаци
И јас сум близнаци, моментално 19та недела, пред 2 недели Д-димерите ми беа нормални, ама некои времиња изреметени, така што се боцкам фраксипарин. И тебе не ти бега терапија клексани или фраксипарин. Здравје само, да си растат како треба!
I jas bev deneska da gi proveruvam kaceni mi se i mene dosta 18nedela 1400 mi se doktorkata vika nemaj gajle bockaj i uzivaj.
Девојки, да ве прашам нешто за клексаниве.. правев д-димери во воена болница и таму извештај од трансфузиолог дека се е добро. Е сега направив и СФА во Хемолаб (некојси серумски фактор) и тоа испадна покачено. Трансфузиологот од хемолаб ми препишал клексани.. коа бев кај д-р (ин витро кај шо праев) вика обавезно клексани, а матичниов нема потреба... Е јас си ги земав и си се боцкам до 12та нед па пак испитување. Дали се зезнав и дали со приватниов трансфузиолог ќе ми вратат средства за клексанов... ? Ви благодарам
Мешиња, кога испитивате Д-димери? Мене вчера ми закажаа за 13.02. Тоа беше првиот слободен термин во 8-ми Септември. Што мислите, да одам на приватно за побрзо?
Ако немаш индикации и е рутински, не. Чекај терминот. Требало да ти дадат приоритетен. Ама добро, нема врска.
Даваат, ама да го издадат на гинекологија. Прво матичен дава упат до одделение од таму издаваат за трансфузиологија. Ама или се неинформирани или се прават.
Е тоа незнам да ти кажам а можеше и за мене така сма ете така им одговара. Два пати ми се преместува мислење од тема во тема ако сум сакала тука ќе сум пишела.