Нема индикации, а и не знам какви се тие. Не примам аспирин воопшто. Ова беше предлог на мојот ивф-доктор, да се направи контрола. Фала многу за оваа информација. Ќе се обидам и така да направам. Да, рутински е. Фала многу за мислењето.
Девојчиња, освен државниве пошто нема термин а 12 та нед ми е сл недека, кај да испитам на приватно хемостаза со димери? Авицена гледам имаат само димери, за хемостаза нез дал имаат.. препораки каде? Тнх
Jas nekolku stavki proveruvav vo sinlab. Znam oni imaat se, ama sto tocno sodrzese ne pamtam bese pred 2 god
@Bibi30 можеш во Систина, јас таму испитував се комплет, бидејќи исто немаше термин на трансфузиологија. Мислам дека беше околу 3.000 денари хемостаза, д димери и тоа аптт, се заедно. Исто знам на форумов се спомнува и Хемолаб, таму и трансфузиолог давал мислење, ама не знам подетално.
Koga podavav da mi vratat pari vo socijalno za kleksanite mi baraat nekoj dokument za aplikacija a kleksanite sto maticnata mi vika ne znam jas sto e toa do sega ne mi baral nikoj Dali vas vi barale i ako vi dale kako izgleda sto.treba da pisuva i koj da mi go dade I za kolku vreme vi gi vrakaat parite od socijalno za kleksani
Даваат потврда за ставање на инекциите или на рецептот од задниот дел се стават печати и потпис дека ти ги ставале инекциите. Барем мене вака ми бараа.
Девојки, и јас треба да испитувам фактори и д-димери и еве прочитав колку е во Систина а да не знае некој колку чини во Хемолаб и да не случајно испитуваат и во Букурешт?
Во Хемолаб хемостаза со димери околу 2200 ден. За Букурешт нез, јас во петокот правев во Војна болница...
Да, кај Др Русе ( ми требаше и за извештај и за фондот за клексаните) мн супер човече е ти го препорачувам. Знам сега мака има со термини, ама од Хемолаб не ми вршеше улога мислењето..
I jas imav problem so termin zakazuvanje i se napraviv budala otidov kaj dr ruse vo voena bolnica vi go preporacuvam mn e korekten i si cekav red vlegov mu objasniv deka nema termin i toj od tamj mi izvadi upat samo posle toa naknadno ke doneses upat od ginikologot
Ве молам за мислење, хемостазата ми е ОК, а д-димери покачени 2300, 22 недела. Трансфузиологот не ми даде терапија, само предложи почести контроли кај ги гинеколог. Што мислите, колку е сериозно? Колку треба да се димерите во оваа недела?
Друго мислење од трансфузиолог? Да, веќе се консултирав со Елена Петрова, таа рече одма клексан. Ќе видам сега и д-р од Систина што ќе каже, па одма ќе почнам со боцкање. Фала на одговорот. Многу е сериозно ова? Ептен се исплашив.
Da sakav nea Da ti Ja preporacam, i jas sum kaj nea ne grizi se. Znaci ako doktorot ne videl nisto do sega nemaj gajle.
Благодарам @duffi. Ги видов вредностите, пребарав и по google и низ темава. Ги има истите тие вредности, но и дека 2500-3000 е нормално. Вечерва и двајца доктори тоа ми го кажаа, па малку се опуштив. Утре одам кај втор трансфузиолог и се надевам ќе знам дали ќе се боцкам.