Мене ми се 2.100 од последната контрола пред една недела. Според мене ти не треба да примаш 880 не е висока бројка, ако ти ги следи гинекологот протоците како се. Кај мене ги мери протоците на секоја контрола во ред се, како и димензиите на бебето ама сепак ми се високи д-димерите[
E pa sto znam, ke gi primam posto nikoj ne mi dava odlucen odgovor. Sum imala abortusi i edno mrtvo rodeno i vikat preventivno da gi primam. I jas na eho koga bev dobro e bebeto..ti kolku primas,edno na den? Kako mislis,kolku vreme treba da gi primas? Ako gi primas sekoj mesec,togas mesecno predaj gi izvestajite najubavo
Ми препишаа 20 на првото испитување за д-димери(за тоа си спремив се комплет документација)после тоа уште 10(па нова документација )и сега уште 15(си направив нова документација)Планирам сите да одам одеднаш да ги поднесам мислам дека е ок така?
Не сум од нешто многу искусните, ама резултатите се супер. Уживај и чекај го утрешниот ден, сигурно ќе се видите на ехо со бебе
Не, само извештајот, сметкопотврди со фиксални, потврда од лекар за примени клексани според бројот од извештајот, копија од лична карта и трансакциска и апликацијата од фонд (на интернет ја најдов)
Jas znam deka od 500 do 1000 treba da se negde vo ova nedela od bremenost. Malce ti se visoki spored mene ama ne e strasno. Koja bKoja bremenost ti e
Д-димерите не се нешто страшно покачеани ама коагулациските времиња ти се малку пониски од што треба. Сепак трансфузиолог најдобро ќе ти каже.
Може ли некоја ептен упатена (а знам дека ве има) да ми каже мислење за резултатов: Резултат висок за д димери, но времиња на коагулација во нормалата. Постелка нормална за гн, доплерот е уреден. Еден доктор гинеколог вика дека све е како што треба, мојот матичен вика да примам клексани. И сега? Побарав и трето мислење а во меѓувреме и од вас да видам дали има некоја со слично искуство...