Jas od denes pocnav so kleksan oti sum vo ivfpostapka I oti imam trombofilija no namesto gin otidov denes kaj opstiot maticen lekar da mi pokaze kako da se bockam so kleksan I ona mi se potpisa na receptot za fzom oti kaj niv ke se bockam iako ke se bockam sama da ne mi napravat problem od fzom oti receptot za kleksan e od niv od opstiot maticen lekar ne e od gin
Стварно глупост. Е тек сега ќе фрчат клексани. За ова другово тоа е мој груб заклучок после сите муабети и тоа што прочитав
Појма неам, не сум следела ништо, ова е кажано од докторката трансфузиолог, јас само ви споделувам. Наводно од минатиов понеделник е оваа измена.
Како може гинеколог да препишува клексан кога хемостаза не е негов домен? Без веза ако е ова точно. Во ред е да се консултират двајцата ама се знае клексанот кој може да го даде.
Мешиња морам да ви го пофалам доктор Јани од трансфузиологија. Денес мојата докторка иако по препорака на гинекологот со истиот упат не сакаше да ми направи контрола заради тоа што претходните резултати ми биле во ред. Си го побарав доктор Јани и одма ме прими и се разбира дека ќе направиме контрола. Иако ниту имав упат за кај него , на шалтер отиде со девојчињата , вака ќе ја пријавите онака- Златен Човек!
Женски да ве прашам кога правитр контрола веднаш по примање на последниот клексан или се чека? Вака јас имам терапија до среда ( 30.клексани) а докторот ми е само во понеделник.. Дали да одам да проверам крв на 28 примени клексани? Безвезе ми е ако чекам до нареден понеделник 5 дена без терапија да се оставам.... Прв пат ќе правам контрола затоа прашувам..
Женски колку чинат клексаните ако ги примаш на болница,со отворена историја ? Ја прашав сестрата што ме боцкаше,не знам ми вика ние бесплатно ги земаме,прашај на шалтер,ни на шалтер не знаеја..
Резултативе се од 16 та г.н мислам се во ред само ме збунуваат времинјата дека се малку под границите пијам аспирин од почеток на бременост
димерите се 1160 нормално било до 1290 во второ тромесечие од бременост... времинјава не ми е јасно дали се во ред
Кај Снежана Стојковска во Ремедика - гинеколог , и ги пратив вчера да ги види рече се ок не додаде нисто рече да си го пијам аспиринот до наредна контрола секако А на трансфузија во Прилеп кај Виолета рече понатаму ке следиме ке вклучиме повремено клексани по потреба а аспиринот даго пијам
После 30 клексани, д димерите од 2180 на 2060.. Пак препишана терапија... Некој искуство? Нели треба со терапија да се намалат? Не разбирам.. Инаку 18 недела и 5 дена сум...