Мене денес ми закажаа за 30ти април. Ке правам кумсов тест,па со тоа и ддимери,тогаш ќе бидам 22 недела така да ми одговараше тој термин. А како оди ја барам таму др.или кој ми се падне,лелел тапа сум на оваа тема.
Да пишувало ,ама не сум го ни погледнала упатот,како ми го даде така во папка отиде Др Сузана Стојкоска. Фала ти мила
Mi zemaa doma krv i mm vednas Ja odnese na transfuziologija, mi se javija Sega krvta mi koaguliralala utre pak Da sme odnele, se ispaniciv sto moze sega ova Da bide... Raat Da Ne si
Ми се случило, најверојатно не ја земале одма крвта за обработка, а дур ја однел мт, па дур ја дал, па они дур ја зеле, па ставиле во барабан, таа коагулирала.. Утре кога ќе ја носи нека напомене веднаш да ја зедат, нека не ја држи во рака, во хартија и во ќесичка и секако не на топло и утре кога ќе ти вадат пак крв нека ја наполнат убаво епруветата, поголема количина/помала можност брзо да коагулира И да можно е и неисправна епрувета, ама ова ептен ретко се дешава..
Трева да ја знаете бојата на епруветата за да не коагулира тоа била погрешна епрувета не се сеќирај...јас носев еднаш така и Др.Елена ми кажа виолетова и црвена и треба да се полни до обележаното...
Epruvetata ne bila vo, d dimerite 1950 mi prepisala doktorkata i ideos mi rece toa bilo vitamin d I kalcium.
По едно секој ден. Да не утнала твојава д-р да не мислела дневно?? Ако имаш опција на Вибер да прашаш, прашај. Мислам дека ти е дневно, потребно ти е многу калциум, ваљда знаеш дека со Клексани обавезно се внесува и калциум, бидејќи се оштетуваат коските.. Чудно како и до сега не си пиела, или пиеше други, Идеос се релативно нови на пазарот..