Консултирај се со трансфузиолог да не треба да примиш некоја терапија. Најверојатно уште е рано и ќе паднат самите ама сепак види што ќе ти кажат. Кај мене беа многу повисоки и примав уште некој клексан.
После породување ми беа 1250 и примав 15дена Фраксипарин.А пред тоа цела бременост Клексани.Побарај си мислење од Трансфузиолог.Сега ептен без везе го направија тоа ужас да нема мислење од трансфузиолог Побарај ја Елена Петковиќ вторник има амбуланта нема да те одбие жената ептен е фина.А после породување ти испитаа во болница ддимери?
Здраво јас само да прашам дали извештајот од трансфузиолог се приложува оргоналот или копија за рефундирање во социално..
Д-димерите мислам немаат врска со отоци, нит па со болки. Консултирај се со трансфузиолог за резултатот.
Немаат, ама читав дека ако нема болки и отоци не е страшно и може без инекции да поминам.. Утре сум на консултација.
Zdravo devojki sakam da prasam sto znaci na rezultatot od transfuziologija mi pisuva Hiperkoagulabilna sostojba ,ostanat naod ureden samo aktivnoto parcijalno mi e 22.3 a treba da e od 27.9 dtugo e se vo granici d dimeri mi se 193.57 ako nekoj znae da mi. Kaze duri vo sreda sum na kontrola kaj maticniot fala vi
Јас кога мерев д-димери, на трансфузиологија во 8ми Септември, резултатите ти ги чита трансфузиолог. Не знам зашто зимате резултати без да ги види трансфузиолог и да ви даде мислење. Мене буквално ме натераа да дојдам да ги види трансфузиолог резултатите. Не знам како е на клиника, зборам за воена. Доколку не ви даваат мислење на клиника, одете ваму, јас бев пријатно изненадена, а тука читав сосема спортивни мислења.
Јас сама се боцкам иако ич не ми е сеедно. Фаќам салце од стомакот под папок иглата на 30,40 степени од десно и бодам, потоа пуштам па вадсм иглата. Отиди еднаш на матичен нека те научат после полесно е
Веке почнав сама да се боцкам ама не во стомак,со помош на мајка ми ги ставам во рака, во стомак никако неможев да помислам, вака ми е ок и сега е само еднаш на 24h D-dimeri ми се намелени на 880 Фала ти Поздравче
Kaj nas vo strumica ni pisat zaedno izvestaj od transfuziolog I ni go davaat rez I ni zakauvaat termin pravo za nareden pregled