Јас ги боцкав до 12та недела после тоа трансфузиологот и гинекологот рекоа да се боцкам во рака и така во рака се до 38ма недела
Клексани примав од 5ти ден од Трансфер(ивф) 296 инекции во 7ми месец и по две на ден.Се боцкав до 12та и после тоа во рака.Искрена да бидам внимавав под агол 45° но потоа директ боцкав и ни модрица немав а пред тоа многу ми се правеа...печеа но за кратко ми поминуваше...Се се издржува за тоа бебче во меше
Imam prashanje devojki. Dali e problem dokolku ima prekin vo izvestaite za pravdanje na Clexan vo fond? Edniot izveshtaj mi beshe do 27.6 i go podnesov togash a sega nemam termin na transf.duri do kraj na juli.
Sekoa cest cela bremenost na kleksani, jas primav skoro 5meseci, 4pred poragaj i 1 mesec posle. Koga ke ja slusnev bukvata D celo vreme me asocirase na ovie dimeri, posebno sto ne mi se namaluvaa sekogas mi bea 2500, a nekolku denovi pred poragaj pri proverka mi izlegoja 8000, bilo greska fala bogu. Ne mi bese nisto tesko iako sekoj den morav da odam na bolnica da primam samo se grizev za bebenceto, fala bogu se bese ok. Samo hrabro zenski se minuva, se vredi <3
d dimeri se proveruva li vo vtoro tromesecie.jas imam samo ednas na pocetok provereno,sega dali treba pak da se ispituvaat
Ако нема потреба не се проверуваат. Јас проверив само на почеток и сега на крај. Рутински ме праќаше, таква и е праксата на работа.
Mi rece maticniot da proveram d-dimeri bebeto namesto 36 e 34 nedela ako ima potreba zavisno od rezultatite ke koristam kleksan
Imam visoki dimeri 3700 a sum 34 nedela, so kleksani sum veke mesec dena.ne.se pokacuvaat ama ne se ni spustaat, dr mi predlozi carski rez. Vase iskustvo so visoki dimeri I carski rez..
Еве скоро сум во 31ва недела димерите ми се 1440 после 10 дена терапија со клексани. Што мислите, дали се високи за клексани повторно?
Девојки, вие што пиете и аспирин и боцкате клексани..на кое временско растојание ги примате истите? Јас на пример аспирин пијам на сабајле кога ќе станам на пример 08:00 најдоцна, а инјекција боцкам во 14:00. Една докторка ми рече на размак од 12 саати да ги примам.
Јас 12ч.имав размак.Боцкав во 11 клексан во 23ч.аспирин...Вака ми беше подобро навечер со аспиринот иначе гадења имав надабајле на гладно...
Moite ddimeri vcera bea 1050 inace sum 17 Ned bremena I si ostanuvam na taa doza Kardiopirin od 100 I fraksiparin od 0,6 I kontrola treba da napravam za 25 dena