И јас така мислев, ама сестрата вчера ми рече дека се испитува преку примерок од увото, над ресичката. Ми падна чудно, затоа прашувам.
Овие испитувања Д димери и хемостаза само во Скопје се испитуваат или во секоја лабораторија во градскиве државни болници.
Мене 3ца доктори ми рекоа дека храната нема врска со испитувањава, матичниот, уште еден гинеколог и трансфузиологот исто. Мислам дека кога некој поставува конкретно прашање доколку имаме валидно мислење од доктор во ред е да му одговориме, доколку немаме подобро да оставиме друг да одговори...
Испитував 9месеци хемостаза и ддимери и ни еднаш не бев гладна и нема потреба.Глад и жед треба само кога се испитува диференцијална и општа целосна крвна слика да се види на гладно ниво на шеќер и итн...ова е само трансфузиолошка анализа...Баш напротив јас никогаш гладна не искачав од дома во бременоста а и често одев и втора смена кога беше трансфузиологот па зар до 18ч.не требаше да јадам? И во право си ако било правило гладни жедни ќе ни потенцираат за следен преглед.Доволно се пишува глупости...нека не се збунуваат останатите членки што допрва треба да испитуваат што прв пат се среќаваат со ова испитување...
Истото го пишав и јас, да не тврдиме нешто доколку стручно лице не ни го потврдило истото. Мене ми рекоа дека нема потреба да бидам гладна и си јадев пред да одам на испитувањето. Тврдењето дека е најдобро на гладно е од @Meckicja ...
Да да знам од која членка е Не се замарај...јас искрено многу работи од форумов ги прескокнував...Галкај си меше и слушај си го докторот... Те цитирав тебе бидејки ти го поддржував мислењето твое
За ова и друг пат сум слушнала. На тетка ми и' рекле дека ќе ја боцнат кај ресичката и ќе гледале кога ќе коагулирала крвта
Zdravo jas i vo 23+ pravev di dimeri denes mi bea 1140, pisuva koagulacionen status ureden...no ima.li pricina za zagrizenost, sakam.da.slusnam.mislenje dodeka da odam.kaj maticniot...