Женски 26 недела сум денес испитував дали ми се добри резултатите д димерите како покачени ми изгледаат. утре секако ќе одам кај матичната да ги види ама ме интересира и ваше мислење...
Da, ke primas, fraxiparin ili kleksan, sto e vsusnost lek so isto dejstvie... Utre pravo kaj maticniot, ...
И ок гинекологот дава терапија и со извештајот од гинекологот што дал терапија ги рефундираат средствата?
Мене упат ми даде кај специјалист гинеколог тој ја одредувал терапијата по ново со договор со трансфузиолог и после да се вратам кај матичната за таа да ми даде извештај за да ми ги рефундираат средствата
Леле хаос , мајки... Јас бев на трансфузиолог, па тој ме прати кај матичниот гинеколог со резултатите, па тој ме прати на гинеколошко одделение во болница, па таму ми пишаа терапија, па назад кај матичниот гинеколог со извештајот од гинекологија, па ми пишаа приватна рецепта и плус нешто, не ни видов што е,. Со тоа бев во апотека ги купив сите 30, ми дадоја фискална и сметкопотврда, и ми рекоја со тоа и изврштајот од гинеколошко и потврдата од матичен гин. , да одам во фонд за рефундација , ... Утре ке одам па ке видам дали ке одобрат, ако не одобрат ке знам за нареден пат..
Исто и мене вака денес ми беше иначе јас како што знам одобруваат ама 70 или 80 % ти ги враќаат парите
Бев денес, рекоја документите се во ред, кога ке ги испримам сите,да доставам за рефундација , значи нареден месец после 16 ... Рефундацијата од 70 или 80%, да не ве буни , е поради тоа што, за соодветниот лек се задржува износот што би бил платен како партиципација при купување, ...не е бесплатен лек...
70% го враќаат парите денес ми кажаа јас од вчера почнав да се боцкам една на ден 30 дена исто ми кажаа после од кога ќе ги примам да идам кај матичната за потврда.
Mene termin mi zakazaa za kaj specijalist, a so izvestajot od specijalistot istiot den treba da se zemat clexanite Ima nekoja so visoki dimeri da se porodila so carski rez ? Mene mi se 3700
Значи утре ќе одам кај гинекологот,препоставувам дека ќе ми пруклучат клексани и он ќе ми даде упат за специјалист дури за наредна недела така?
Najprvo ve prakja na specijalist za da vi dadat izvestaj pa posle so clexani, ako pocnes porano bez toj izvestaj ne se refund parite za clexanite