Ne na krvna slika ne se pokazuva, pa na eho mene mi vidoa lakuni na placenta zatoa me pratija, ama znam I mn drugi koi ginekolozite gi pratile rutinski da ispitaat
Ќе ти одговорам во соодветната тема. Во првата бременост имав покачени Д-Димери ама имаше и индикација за да проверам. Слаб проток во папчана врвка, лакуни на постелка и помало бебе за две недели. Ако сите овие параметри се во ред, тогаш нема потреба од проверка на Д-Димерите. Оваа бременост ниеднаш не проверив, бидејќи немаше никаква индикација.
Мене исто поради лакуни, првата бременост ме пратија.. но беа во ред. А за вторава бременост не испитував тоа, мислам ако има потреба и некоја индикација за тоа се праќа трудницата да испита..
Dali dokolku kleksanite mi gi prepise doktor od privatna klinika ke mi gi refundiraat sredstvata I kako odi celata postapka, ako znae nekoj .
Нема да ти ги рефундираат. Исто ако правиш испитување во приватна лабораторија, нека да ти ги рефундираат.
На трансфузиологија треба да направиш испитување и со мислење од трансфузиолог. Сега има нешто ново, со специјалист гинеколог консултација (исто на државно), ама тоа нека ти кажат другите членки.
Da specijalist ginekolog.treba.od.drzavno izvestaj I potoa potvrda od.maticen, po novo transfuziolozite ne davaat mislenje za zal
Кој период во текот на денот треба да се прима инекцијата клексан или небитно е, јас планирам навечер околу 8часот да ги примам
Да не си имала мака со желудник? Кај мајка ми имаше проблеми па и рекоа да касне минимално па да го испие. Инаку се пие на гладно. Кажано и во упатство и од трансфуиолог и гинеколог @ina..ina и јас се боцкав навечер нема проблем. Само пиев и аспирин наутро
Ајде и тука да прашам.. Колку дена пред пораѓај ви ги прекинаа клексаните?? Јас не примам веќе 2 дена зашто мислеа дека денес ќе ме пораѓаат ама сеа ми рекоа ќе ме почекале уште недела дена макс. Дали ќе има штета што ќе останам без терапија? Инаку ддимерите ми биле 2100 макс поише примав терапија ради лакуните на постелка и тоа парцијално активно време...
Mene dr mi rece 24h pred poragjaj da ne se bockam dovolno e, a znam I trudnici koi se porodile a nemalo pominato ni 12 h od posledniot primen clexan A vas kolku vi bea dimerite?
A dobro nekoi kleksan primaat I posle poragaj vo koj slucaj gi davaat I posle poragaj edna koleska mi kaza oti ona pokraj toa sto primala cela bremenost kleksan I dadele dr uste tri kleksani posle carskiot rez
Epa zavisi od dimerite kolku se, kolku clexani ke primas... Ama voobicaeno posle carski bez razlika dali si primala vo tekot na bremenosta ili ne se davaat kako preventiva od tromboza..