A na mene pred nekojden mi stigna resenie za refundacija na parite I pise oti delumno ke mi gi refundiraat oti ednata fiskalna ne bila kako sto treba oti ne gi zemam naednas site 30inekcii tuku ponekogas zemam 5 ponekogas 10 koga kako
Па да, така и треба да биде, за оние што имаат навистина проблем за да ги примаат инекциите. Но знам дека има нов правилник, со мислење од гинеколозите не им ги рефундираат парите, зашто малку се претерува со давање терапии скоро на секоја пациентка па трансфузиолозиве малку се "налутиле" Затоа ме интересираше како оди сега, чисто информативно.
Jas imam vrodena trombofilija a majka mi ima dlaboka venska tromboza I na mene ne mi pravat problem transfuziolozite
Devojki zdravo! Denes ispituvav d-dimerite I faktori na hemostaza. Rezultatot od d-dimerite e 1817. A sum 14 ta nedela. Uste ne sum bila kaj maticnata, no so ovoj rezultatot,verojatno mi sleduvaat clexani ?!.. A dali fondot refundira sredstva ako se prima fraxiparin?..
Dali ste pravele isputivanje za lupus antitela vo bremenost? Jas imam nekoja avtoimunost i sega mi bara ginekologot vakva analiza i za tiroidna zlezda. Kade se ispituvaat i za sto se bitni?
Девојки ве молам совет како ги ставате клексаните, јас и сама кога се боцкам и кога ме боцкаат ми се прават големи модрици.. значи го факам цврсто местото, боцкам поткожно, полека пуштам трчност, па пуштам местптп и вадам иглата.. каде грешам??
Ако боцкаш 45°, пробај иглата држи ја право на 90°. Јас боцкав така и немав ниту една модрица. Кога ќе го пуштев месото, броев до 10, па ја вадев иглата.
Koga vi gi prekinaa kleksanite pred zakazan carski? Mene denes mi rekoa nedela pred, a imam visoki dimeri...nekoj iskustvo ??
Јас 296 клексани имав боцнато и првиот месец ипол со модрици хематоми шетав ги ставав под 45° Кога почнав да ги ставам под 90° немав ниедна модрица.Не ставав ни мраз ништо.Дека се боцкав и по два во некој месец па ми беше смачено а и сабајлечки ми се прилошуваше после доручек а тогаш се боцкав го чистев местото со 70% алкохол боцкав ко пикадо ни држев поткренато ништо пуштав течноста вадев и толку. И додека се боцкав до 10та недела во стомак решето бев Ете пробај и со мраз кукла21 како што ти предложи
Јас се боцкам на болница, преку пат ми е..а за модринки користам крема Хепатромбин и ефикасна е за бришење на модриците.
Mene veke me boli stomakot od bockanje celo vreme se bockam vo stomakot I sega pocna .da me boli vo ramo nemozam sama da se bockam inace denes mi zemaa krv za ddimeri I rez posle ke bide gotov posle tri saatot
Ајде мајки помош..27 недела сум, и ставам фраксапарин лево и десно од папок... Денес при ставање на половина доза ми аспирира крв во шприцот... Го извадив, и ставив од друга инекција , уште малку... Има ли место за загриженост поради крвот... Прочитав дека не смее да се погоди крвен сад, ... Сега имам салце, се надевам е капилар , но... СОВЕТ , ИСКУСТВА...
Zenski edno prasanje koj vi gi prepisa kleksanite maticniot ginekolog ili transfuziologot? Mene d-dimerite mi see 4409 a nikoj ne saka da mi prepisi terapijednostavno doktorive si prefrlaat vina ne treba jas treba ginekolog, a ginekolog vika ne mozam jas treba transfuziolog....a jas si sedam bez terapija...pomos