Mene pocetno mi gi prepisa ginekolog ama sekako ti treba izveshtaj od transfuz.za da podneses vo fond za refundacija. Pravat problem site transfuziolozi, najdobro da si zakazes termin na inst.za transf vo klinika ili vo gradska- voena bolnica mene tamu mi zavrsija rabota
Читам сите ве боли од Клексаните. Од Фраксипарини не сум прочитала дека некоја ја печат. Што е работата, знае некој?
Душо побарај упат од матичниот гинеколог до гинекологија кај специјалист, тие сега даваат терапија, па ке де вратиш пак кај матичниот, .до Гинекологија ке го земеш и рез од трансфузија... Барај да ти ја прегледаат плацентата, да не имаш лакуни, најчесто тие ги качуваат дидимерите... Значи за да можр гинеколог да ти препише мора и дијагноза да постави.... Каде имаш матичен гинеколог
Мене и од Фраксипаринот ме болеше дури и повеќе болка осеќав од нив...примав после породување 15дена Фраксипарин ама и пред 2год.исто примав...Но за аплицирање Клексанот без федерче ми беа позгодни тие тенките.А на Фраксипаринот како иглата да ми заглавуваше при ставање и вадење
Мене како да ми чкрипи иглата кога ја вадам од кожа Се зачудив за печењето. Се изнабоцкав Фраксипарини и ништо буквално не осеќам, како да не ставам. Знам дека исто дејство имаат како Клексанот, па ме зачуди што сите се жалат само од него. Ете и од Фраксипарини болело, ама изгледа некој дебелокожец сум се погодила
И јас сум дебелокожец ама цела бременост се боцкав и ми се смачи но вреди секоја игличка боцната за тие мали очички на сите да ве дарува Господ сите до една А за Фраксипаринот трансфузиологот после породување ми рече ќе примаш Фраксипарин но што како незнам си збореа со мм стручно а јас ко теленце ги гледав
Браво за сите вас што сами се боцкате..јас немам храброст..Болат и факсипиринот, одам секој ден до болница или кај мене доаѓа сестра - другарка имам во брза помош...Ама ми се чини најубаво е сама да се боцкам..ама како што кажав ми е страв, имам и јас подебела кожа, немам ни убав фат за вакви работи. Но, мора да се помине и тоа, знам дека вреди
Kolku pred poroduvanje treba da se prekine so primanje kleksan inekcii I moze li da bidat rizicni pri spontano poroduvanje ( zgolemeno krvarenje)
На резлутатот од трансфузиологија пишува препорака за клексани. Сега да одам директ кај гинекологот и он ќе ми препише или ќе морам пак некаков извештај?
Јас според извештајот од трансфузиологот користам терапија, тоа е негова област. Сега од здгин ке купуваш клексани со сметка и сметкопотврда и после за рефундација го поднесуваш извештајот од трансфузиологот, не од гинекологот. Без ток извештај нема враќање пари.
Овој извештај јас го приложувам. Меѓутоа на мојот не пишува Со наодот да се јави на гинеколог... Не мора Зегин, било која аптека само да ти дадат сметка и плус сметкопотврда. Јас не поднесувам ништо од гинеколог, ако има некој друго искуство нека те советува.
Сега ќе одам кај докторот па ќе видам што ќе направам. @kukla21 Ок е извештајот што го ставив погоре? Овој ќе ми го важат во фондот?
Не не. Ова е прва што си ставила горе. Треба да има уште еден дел. Пишува терапија у дали имаш закажано контрола.