Само не знам како оди процедурата и каков треба да е извештајот од трансфузиологот ако рефундира со извештај од гинеколог. Ама ваљда гинеколог не одредува доза и мора да го има овој дел од трансфузиологот, како и потпис и печати. И се' си мислам дека кога ми кажуваа за начин како да рефундирам со извештај од гинеколог, дека требаше да одам кај гинеколог во државна, а не кај матичниот. Ама не сум сигурна, па ако некој рефундирал со извештај од гинеколог, нека пише дали мора во државна или може и матичниот.
Затоа купив само 5 инекции и да неми ги рефундираат не се големи пари. Во понеделник ќе се врати мојата докторка од одмор и со неа ќе средам. Една членка имаше пишано тука дека матичниот и дал упат за на специјалист и специјалистот со мислење од трансфузиологот пишал терапија. Битно сега сум подмирена со терапија бидејки ме маткаа немало потреба и се изнамолив вчера да ми пишат терапија. Фала ви девојки многу на помошта,се надевам во понеделник ќе средам како што треба да изгледа.
Поздрав, иако се изначитав за рефундација сепак не ми е јасно. Во понеделникот бев на контрола на гак докторкава вика помало е бебето нај веројатно нема добар проток постелката и одма ме прати да испитам ддимери. На трансфузиологија не ме виде доктор директно на стол за крв. Јас имам ризина бременост и сум во кревет излегувам само за на лекар. Следниот ден мајка ми беше по резултатите и до кај докторката и само и дале рецепта за 14 клексани од 40 мл. За боцкање доага една другарка да ме боцка. Муабетот и прашањето ми е; мене никаде на ниеден лист не ми пишува да ги примам и мајка ми денес се јави во домашна посета да праша за боцкање од таму и рекле ако сама се боцкам така не ги рефундирале. Што и од каде треба да земам и направам и дали датумите се битни за да можам да поднесам за рефундирање на парите стварно не ми е јасно?? Благодарам однапред
Сакам сама да се обидам да се боцнам гледам видеа не изгледа страшно,но мие страв да не си направал некоја штета Вчера ме боцна една сестра во комшии ама така ме изгоре мислам што ми направи огромен хематом Да ржам пред тоа со мраз на местото помалце ќе ме боли?
Моник имало некоја крема или спреј делувале како анестетик за да не боли. А инаку од овие инјекции правило е да се појави како топче или паричка..тоа било знак дека правилно е ставена. Печат и затоа некои ги нарекуваат оси. И баш така и болат. Јас до сега имам примено над 100. :/
Ми се појави денес такво значи правилно сум ја ставила. Јас стискам раката на фотеља ставам мраз да се здрви местото и боцкам. Кога боцкам не осеќам од што е здрвено месото,нее сложено сее навика.
Ponedelnikot vo 10 ja.primiv posledniot kleksan a se porodiv sredata popladne so carski, nemav krvarenje, uzivaj doktorite znaat
Dali proveruvate d dimeri I hemostaza dodeka ste pod terapija so kleksani, maticniot mi kaza deka ne se dobivaat tocni rezultati vo toj slucaj I me interesira dokolku se primaat kleksanite do kraj na bremenost dali moze poroduvanjeto da bide prirodno so epidural
Кој ти е матичен?? Да му кажеш дипломата во канта! Ако си под терапија контроли на 1м пожелно е да правиш, на помалку време може, повеќе не. И можеш да се породиш природно и со епидурал, процесот на отварање не трае толку кратко, потребни ќе се неколку саати, па од моментот на контракции нема да се боцкаш, но и да се отвориш ,,експресно,, само повеќе ќе крвариш
Резултати од хемостаза за колку време ги даваат? Поточно прашувам за Скопје на институт за трансфузиологија Има ли некоја проблем со зголемени тробоцити? За една недела ми се зголемија од 403 на 554. Др првично ми закажа за на 20.09 за на трансфузиолог, ама резултатот ми се влошува па мораше побрзо за во Ск на трансфузија, но додека отидам на трансфузиолог, ако има некоја да сподели искуство.
Јас имам,но не во овие зголемувања. Првата крвна слика во бременоста ми беа 405,а потоа за околу 45 дена скокнаа на 430. Следната недела ќе правам крвна слика и баш ќе видам. На Аспирин протект 100 ме ставија.
Do kolku se tolerira zgolemuvanje na dimeri vo bremenost, primam kleksani a tie postojano rasnat kaceni mi se na 3200, sega sum 38 nedela
Утре треба да испитувам д-димери и хемостаза.Е сега зошто терминот ми е попладне ме интересира кога би биле готови резултатите и колку чини испитувањето на државно. Ви благодарам