Бесплатно е за трудници. Под контрола си, а и при крај . Ако се е во ред со плацентата и бебето, не ги мисли димерите, уживај си во бременоста.
До 4000 е очекувано да пораснат до крај на бременост, така да кај тебе е во граница - колку што знам јас
И мене ми даде доктор Хептабромин во болница. Инаку, за да немаш модрица, боцкај и вбризгувај бавно, полека. Јас немав ниту една, ме боцкаше сопругот скоро 4 месеци.
Девојки, јас после 30 дена клексан, д-димерите,од 2000,минатиот месец,сега ми се 850, а сум 20 та недела. Трансфузиолог вели според мене не треба веќе клексан,но нека одлучи гинеколог. Гинекологот вели ајде превентивно примај и понатамо,НО откако му кажав дека тромбоцитите ми се на долна граница, 140...ааа вели не, прекини со клексан ,а за аспирин ми рече ајде ќе ти јавам. И така сега сум и без клексани и без аспирин. Незнам дали на своја рака да земам барем аспирин?!..
трансфузиологија во државна во ск беше ти? ќе може ли да ми објасниш каде поточно да влезам во која зграда,јас утре треба да одам па осекам дека ќе се погубам таму
Не сум од Ск Не би знаела да те упатам каде треба да одиш,еве некој од скопските мамички нека помогне
@Bella* ke vlezes na klinika od vlezot sto e odma do GAK. Pred vlezot ima taksisti a odma na pochetokot e i tineksot. Prodolzuvas samo pravo da odis se dodeka od desna strana ne vidis da pisuva Endokrinologija (ako ne se lazam). Treba da vlezes tamu i se sto ti treba da prasas na salter. Good luck.
Зградата на Радиологија ја поминуваш, па продолжуваш уште малку, ќе видиш има штандче со сокови прават, па Трансфузиологија (или Институт за трансфузиологија, не сум сигурна) пишува над влезот каде што треба да влезеш. Влезот на паркингот е баш наспроти Трансфузиологија. Следи ги колите што влегуваат од главниот влез и само право фати. Од лева страна е паркингот, а од десна е Трансфузиологија.
Kade gi proveruvas dimerite, na trqnsfuziologija li vo Sk. Mene mi bea 1900 i na sledna proverka mi se namalile na 800, sto mi bese dosta cudno za da otposle mi kazat deka racno se obrabotuvani rezultatite bidejki nemale reagensi ( ova e na transfuziologija vo Kumanovo ) I normalno otidov vo Sk za povtorna analiza kaceni se na 3200, 38 nedela sum I pod terapija so kleksan. Rezultatot deka se spustile na 800 izleze deka e netocen.
aј ве молам кој знае да ми каже дали ми се во ред резултативе зошто не се разбирам баш,таму ништо не ми кажаа а кај матичната сум тек за 3 недели