Незнам кај ги правеше.Референтни вредности од ремедика стои 21-40 гестациска недела <4300 ng/ml .Значи според ова мајка супер ти се а и плус близначиња
vo sistina gi pravev istite referentni se i tamu.od 34 nedela mi se ovie rezultati i pred carski edna nedela mi rekoa da stavam kleksan a gledam deka se vo granici na normala pa toa se cudev zasto da stavam
Ти дадоа пари? На 29 септември поднесов, дури вчера добив писмо, но не знам дали ми уплатиле на сметка.
Минатиот пат ми стигна писмо во четврток мислам, а во петок имав пари. Но ете @Ѕвездички добила извештај, а пари немало.
Да, вчера ми стигнаа парите. Решението е со датум 29 сеп, а пратено на 12 ти Окт, пари на 29 Окт. Ете вака беше во мојот случај. Мене да, така ми стигна. Јас го сменив боцкањето, сега се боцкам во 7 сабаје. Следна недела сум на контрола за д димери и хемостаза од сабајле. Дали да се боцнам па да ми земат крв или да ми земат крв па да се боцнам со клексан?
Поднесов на 29.9., решението ми е од 4.10., пратено на 25.10., на 29.10. ми стаса дома. Којзнае кога ќе дојдат парите.
мене матичниот гин ми рече во 24 та да го прекинам, ама не го послушав Митко ивановски ми рече во 30 та недела А трансфузиологот ми рече во 32 недела да го прекинам. Во 30 та сум на контрола, и тогаш ќе прашам упте еднаш кога навистина да го прекинам. Тебе како ти кажаа?
Девојки јас сум 20 недела, вчера правев прв пат д димери и одма ми излезе резултатот 340. На колку време пак можам да направам?
Тоа ќе ти каже матичниот гинеколог, во зависност од ехото, протоци итн. Најчесто се прави секој месец, но ако нема индикации, може ида не се прави повторно тест. Резултатот ти е добар колку што знам јас.
а кога одиш на контрола дали прво ја примаш инекцијата, па ти зимаат крв или не? јас треба да одам во понеделник, ама не знам дали има врска што во 7 саат сабајле ја примам. Знам дека кога мерат количина на лекот во крвта, мора да има точно 4 саати поминато. Но за димери и хемостаза не знам како е. До последната контрола ги примав навечер, и сабајлето немаше никаков проблем.
Јас секогаш прво ја ставам па после еден час ми вадат крв. Не смее да се пропушти дозата а и треба да има 12 h од една до друга инекција. Не влијае на резултатот исто како и со храната нели немора да биде на гладно
Од утре 25та недела,јас д димери досега немам правено. Океј сум со тромбоцити,кога е потребно да испитам д димери?