Јас ги примав секое сабајле клексаните а навечер Аспиринот до 30та недела Аспиринот а 38ма недела клексан... Имаше контроли кога одев сабајле и не примав клексан...еднаш морав ради некое испитувања што ми ги правеше Петковиќ не требаше да поминат 4ч.од боцкање до зимање крв...тоа беше само тогаш...а најчесто идев втора смена 18ч.и кога примав по 2 клексани таа втората не ја примав зошто чекав нов извештај за нова тура инекции да купам и Петковиќ рече дека не е страшно и да се прескокне еден ден...
Aa emi ako moze sabajle najarno ke e I jas sabajleto da gi stavam so Kardiopirin prekinav veke go piev do 32ned taka mi rekoa Dr sega stavam samo po eden fraksiparin od 0,6 dnevno
Јас цела бременост ги боцкав во 10ч.сабајле а во 22ч Аспиринот до 30та недела.После си продолжив сабајле само со Клексан во 10ч.Па фала му на Бога супер си беше се...последен клексан боцнав во 10ч.а нареден ден во 12ч со царски се породив и крварев нормално...И кога се породив примав клексан следниот ден...и уште 2.5недели...
Јас ставав Клексан навечер до пред 2-3 недели, но го сменив, сега ставам од сабајле. Последната вечер не се боцнав вечерта, туку следниот ден се боцнав сабајлето во 7. Аспирин не пиев 24 часа и нешто повеќе, па си продолжив во 7 навечер. Но сепак прашај си, мене вака ми кажаа. И не осетив некоја промена.
Испитував д-димери и се беше ок,а постелката ми е втор степен на зрелост во 27 недела Има зошто да паничам или не?
На мене матичната несакаше да ми даде упут за д димери, била на некое предавање и не само она многу доктори ми тврдат дека веќе не се толку многу битни д димерите, само паника сме правеле со нив.
Здраво, 31 недела сум и Д димерите ми се 2067. Матичната ми вика да примам клексани, а во Плодност , каде што ќе се пораѓам ми рекоа дека нема потреба, постелката е во ред и нема лакуни и калцификати. Со првото дете примав од 24 недела ,до крај, но тогаш ми се движеа од 3.000-5.000. Не знам кого да послушам и што е подоро. Бебето е супер, за 1 недела е понапредно. Некоја со вакво искуство?
Ако во Плодност ти ја следат цела бременост јас би ги послушала, посебно што немаш проблем со постелката. Може да ги следиш димерите со почести контроли па да се види ако растат вероватно ќе ти треба клексан. До 2500 димери и мене ми кажа др дека може без терапија доколку останатото е ок како кај тебе. За димери и хемостаза може да си јадена не смета на анализата
Ddimeri do 2000 se toleriraat vo treto tromesecie moite sega bea 1660 vo 33 Ned mislam oti bev I Dr trajkovski mi rece oti do 2000 se toleriraat nad 2000 ne jas bi gi stavala da sum na tvoe mesto a I cudno mi e zasto gi prasuvate ginekolozite za kleksani neli vi davaat transfuziolozite izvestaj Dali da primate kleksan ili ne mojot maticen gin voopsto ne ni znae oti jas primam fraksiparin cela bremenost. oti mi sluze samo za papirologija
Devojki na rez mi pisuva kaj ddimeri 1375 a ref vrednosti 0-500 (ova e od klinika-transfuziologija). Tuka citam i nekoi drugi vrednosti, na maticen duri utre sum vo 7 vecerta. Nekoe mislenje?? Izvinete za latiniciava od mob sum
Зависи во која недела, некаде назад во темава имаше табела од членка ако ја најдам ќе постирам. Секако ќе растат како расте бременоста
д димерите ми се 1240 во 7ми месец 28ма недела поточно...дали се многу покачени? плус анемија на граница...во вторник сум на преглед
Zdravo dragi dami. Cestitki na tie koi veke se ostvarivte kako majki I mnogu uspeh na site koi ste vo iscekuvanje. Mojot tret obid zavrsi neuspesno za zal. Mi ostanaa 13 clexane 0,4 so rok do 2021 godina. Ako na nekoja I trebaat neka me iskontaktira vo pp. Ne sum vo moznost da gi podaram bidejki samo soprugot raboti, megutoa ke se dogovorime za cenata. Ubav vikend na site.
штом рокот е до 2021 чувај си ги, дури да видиш ке дојде времето за следното ин витро. Јас си ги чувам и клексаните и утрогестанот. Ке се најдат
Denes bev na kontrola dve nedeli vekje od carskiot, do denes primav fraxiparine 0.4... Ocekuvav simnati vrednosti na didimeri, no rezultatot 1800 plus preporaka uste 10 dena inekcii pa kontrola... Nekoj iskustvo... Inace vo tekot na bremenosta nikogas ne mi nadminaa 1600 i primav fraxiparine od 25 nedela... Vo panika sum..