да го најдов по таа табела за мојата недела вика до 1400 да се, а мене 1530, а оваа на истата терапија ме остави од минатиот месец кога ми беа во граница... Незнам каде да одам на контрола дур се врати Петковиќ, ти кај кого отиде во Ремедика ? Ај баш пиши ми утре чим стигнеш кај нив, дали е вратена Е.Петковиќ да знам да одам порано кај неа, ако имам време уште утре ќе отидам ова страв да те фати до нареден преглед уште мн имам..
Важи ќе ти пишам.Ако имам среќа да ме примат така само со упат без време .Инаку во ремедика кај Павлина Герасимовска одам од старт сум кај нејзе.
Moze li pomos? Kako se citaat rezultatite od d dimeri, so da gledam??? Od so Da vi pustam slika da mi kazete
За 6ти треба да се добри резултативе, но најдобро е консултација со стручно лице бифејќи погоре има мислење дека е хиперкоагулантна состојба ама не знам дали има земено во предвид дека си бремена. И хемостазата малку ти одстапува од реф. Вредности. Ова кај д димерите 0-500 нека не те плаши бидејќи оваа вредност е нормална кои не се бремени. Во бременост нормално е да се покачени.
A so znaci toa hiperkoagulantna sostojba znaes ? Pojma.neam od medicina... maticnata mi e haos rece pusti mi na viber i nis ne odgovara a sledna kontrola april duri i nema koj da mi kaze... se ner vaka misla mi e.
Мислам дека е крвта побрзо се згрутчува и затоа некои примаат клексани за да се "разретчи". Најдобро е да се пикнеш кај трансфузиолог оди за мислење со резултатот кај 12часот после термините мора да те прими. Ама според мене не е за паничење ама сепак стеучно лице да ги види подобро е и ова да ти го каже.
За второ тромесечие високи ти се димерите...а времињата за бременост се океј, затоа е хиперкоагулабилна состојба Најверојатно треба клексани,ама најдобро со трансфузиолог.
A sto znacat dimerite vo bremenosta? Maticnata mi e haos ne reagira a rece.pusti mi gi na viber i nis nema kazano... utre ke odam pak so rezultatite na transfuziologija.. ama nemozam da cekak do utre mislacka mi e mnogu, duri nervoza ke fati.
До крај на месецов незнам но на 11април е сигг па 19ти и 20и некој точно кој не запамтив зш на 11ќе одам
Колку пари е испитувањето на Д димери афа .... на Клиника на трансфузиологија ако може некој да ми каже ?
Се живо и диво да ти испитат, д-димери, фактори на хемостаза, АФА, крвна слика и уште многу други работи, мене ми зедоа 1200 ден.
Девојки во текот на бременоста немав испитувања за д димери, ден пред закажаниот царски рез докторот што требаше да ме породи ми даде упат, резултатите беа во ред. Додека бев во болница одма после пораѓајот примав клексани по 2 инекции дневно. На шестиот ден за испуштање од болница повторно направивме испитување и резултати беа со покачени д димери. Добив терапија со уште 15 инекции клексани и веќе се боцкам сама дома. Можно ли е да се покачат д димерите после пораѓајот или се работи за грешен резултат? Инаку освен модриците во рамената, каде што ме боцкаа во болница немам никакви други симптоми?
Мила има друга табела по која може да ги видиш димерите колку што сум читала од членки тука димерите и по породувањето им биле покачени и некој период примале клексани/фраксапарин...така да не верувам дека ти е грешка резултатот,секако ќе ги испиташ одново чим овие ќе ти завршат и ќе ти кажат што понатаму.
@Софија 88 nez src posle sum kaj maticnata da gi vide rezultatite, spored site so prasav kazaa mn se visoki i najverojatno ke treba da se bockam.. i vcera panika.me fati cela vecer ne sum spiena od mislenje...epten mi e strav... oficijalno ke znam pos toa so ke kaze maticnata...