Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Д фестивал - Дојран

Дискусија во 'Музика' започната од Afrodite¥, 8 јуни 2018.

1. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    5.174
    Со што фатија? По 2-3 гр трева? Наркомани озбилно?

На _iKarmen, sweet-cherry, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    38.929
    На секоја журка, фестивал, концерти има супстанци де. Освен на макфест можеби.

На IvvaNeo, IamSexyAndIKnowIt, Minionn и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Чоек и ја слушам и транс и техно, од пред да пробам било што.
    Зборам дека таква музика ,,оди” со тоа.Пошо дравојт на траката на трезно и на табла не е исто.
    Не е дека сите се наркомани.
    Логично, знам луѓе што одат на рејв а вода пие.А тие 99% околу него, и они пијат вода, ама со МДМА у водата

Последна измена од модератор: 6 јули 2022
    На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Krisssss_93

Krisssss_93 Активен член

Се зачлени на:
    1 мај 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    136

Pa na aca lukas imase poveke fateni. Hahaha

Smesno e da se tvrdi deka tehno lugeto pod default se narkomani.

На _iKarmen, Regina.Phalange, NoirSerpentine и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    Како „оди“ со таква музика... Убаво има напишано и @Dream-Girl дека ова е стереотип. Никој околу мене не користи такви работи, а слушаат таква музика. Јас цел фестивал го поминав со кутија кафе, ако тоа се важи - ок. А баш како што напиша и @Krisssss_93 на турбофолк забави има толку многу поголеми консумации (барем според објавите низ дневните билтени).

Секогаш ќе има група луѓе кои ќе го прават тоа, не значи дека треба да ги ставаме сите во ист кош.

Друга работа што мене ми пречеше на ова издание.
    Од мое видување, најголем дел од оние кои слушаат рок се прилично ок луѓе со навики да си го расчистуваат ѓубрето околу нив и да имаат осет за оние околу нив (како што и треба да биде, независно од музиката, а зошто нагласив дека слушаат рок и расчистуваат е дека кога и да се здрват од пиење ги имам гледано како одвај се движат ама такви, одвај се твижат ама важно си го фрлаат ѓубрето до контејнери :D ). Овој пат имаше луѓе од сите жанрови и за пример ќе земам едни кои слушаа рап и транс. Тие исти имаа збучено во 4 сабајле (кога завршија сите стејџови) музика од звучник голем колку мене без осет дека тоа околу нив се шатори и утредента можеби некои луѓе мора да одат на работа и сакаат да отспијат малку. И не само тоа, зад нив оставија најмногу ѓубре. Никаде не видов толку ѓубре како кај нив, сите си го собираа, а кај нив беше отпад. Дали тоа значи дека треба да ги етикетирам сите оние кои слушаат рап и транс како некултурни? Не. Некултурни има секаде, не зависи од музиката која ја слушаат. За жал некако во последно време многу повеќе се истакнуваат.
    Воедно ова ќе го ставам како еден вид минус на фестивалот зошто имаа редари, а кога прават фестивал треба да очекуваат дека ќе има секакви.

На IamSexyAndIKnowIt и Mikha4 им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Абе другар
    Еве да ви олеснам на сите
    Се иам дрогирано, слушам техно и транс 4 години, и трезна и со кафе и со ракија.
    Арно?
    Знам шо зборам.Знам ја и какво стање сум слушала таква музика, гледам трезна сеа коа сум какви особи идат по рејвови, по такви фестивали.
    Таму идат за да може 4/4 дена да се убијат од дрогирање а мама и тато да не ги видат
    Не реков дека сите се исти пошо не се.
    Ама од 100,000 посетители, 90.000 биле на нешто.
    Таблети, пјур се PARTY драгс, не за џабе така се викаат.
    Еве и ја сеа нишо не праам, и знам од сабајле Дебора де Лука да рокнам, или Арбат или 9ките, а не се дрогирам, да.Фала Богу не се сите исти
    Ај олабавете се сеа

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Krisssss_93

Krisssss_93 Активен член

Се зачлени на:
    1 мај 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    136
    Си размислила дека можеби ти се движиш во такви кругови и дека заради тоа твоето размислување е дека сите се дрогираат?

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Не
    Не сум веќе во таков круг на луѓе.
    Ама знам луѓе што рипаат по 10 саати на рејв само со вода.
    Не генерализирам, ја си коментирав, они ми се пуштија безвеза

9. _iKarmen

_iKarmen Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    18
    Ние бевме во смештај, ама исто ти се фаќа, само што можеш да спиеш преку ден и не почнува музика во 9 да ти трешти а ти си се оставил како леш претходната вечер. Преку ден секако нешто низ кампот се маткавме, само што спиевме на раат и имавме цело време место и се каде да се избањаме како луѓе. Другите од друштво беа во кампот, и доаѓаа да се бањаат и да јадат кај нас зашто не се издржувало.

На awkey и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  10. _iKarmen

_iKarmen Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    18
    Годинава Д фест ќе се одржува од 30 јуни до 2 јули, дали веќе се прават планови:inlove:?

Последна измена: 19 јануари 2023
  11. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922

ЕДВАЈ ЧЕКАМ да дојде ПЕТОК. Лани ми беше прв пат, за мене Д Фест е едно големо ужување, релаксирање и дружба со прекрасни луѓе, креативни луѓе, изберена музика, опуштеност и без предрасуди. Се надевам дека оваа година ќе биде исто така прекрасно како и лани. Оваа година има вклучено интересни проекти, квизови на знаење, предавања за инсекти и слично.. кој сака да научи нешто плус. Ќе има и Purify Therapy масажи. Само убавини :inlove:. Посебно сум возбудена за настапот на Меин Стејџ на Британскиот ДиЏеј СИГАЛА:party:.

На _iKarmen и Mikha4 им се допаѓа ова.
  12. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    dfest2023.jpg

За некој ден почнува фестивалот.

Како што гледам, годинава организирале и превоз, што е за поздрав. За жал, само од Скопје и местата се веќе пополнети. Дел од останатите градови исто така имаат превоз, а некои воопшто и не знаат за фестивалот.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922
    Како да се дојде до организираниот превоз?

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  14. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    Организираниот од Скопје што одеше преку страната на д - фест веќе е распродаден.
    Од некои други градови можеш да прашаш или да пребараш. Видов дека има организиран од Куманово, Битола, Прилеп. Сигурно има и автобуси кои редовно возат до Дојран зошто почнува летната сезона. И Авто Атом знам дека вози и оди од Виница - Кочани - Штип и може уште некој град до Дојран само не знам дали почнале да возат. Прашајте во автобуските, сигурно има нешто па ако можеш пиши и овде :)

15. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    3.330
    Одамна има организиран превоз и секад е истото. Сме оделе и со нормални автобуси што одат до дојран и со овој превозов и секогаш е дема нема место кој на под седи кој по тројца…. Ужасно е секогаш со превозот

На boo3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    5.174
    Не сфаќам како после толку години не сфатија дека им е лош превозот и дека треба подобро да го организираат. (facepalm) Колку млади не одат само затоа што нема нормален превоз од нивниот град..

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  17. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    3.330
    Не знам.. не ми е ниту мене јасно. За до нови сад за егзит има све прганизирано за ова апсолутно ништо… ако организацијата е иста како лани, тури пепел ништо нема да биде и ќе уништат и тоа како и се што е убаво во државава

18. _iKarmen

_iKarmen Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    18
    Предобро издание...веќе ми фали

19. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.922
    Јас нешто изморена бев го преспав пола д фест во шаторот хахаха, битно на Сигала и Доуп Куќата бев :inlove:

На _iKarmen му/ѝ се допаѓа ова.