Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евгеника

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Acronia, 26 октомври 2021.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    Многу ми е интересна темава ама не сум нешто премногу запознаена и би сакала да се информирам повеќе.
    Немам баш време да читам се и да пишувам на долго, ама дали верувам во можноста зад кулиси одредени групи на луѓе да се стремат да воспостават своја вештачка селекција - да.Дури мислам дека не е ни се така суптилно, можеби на разни начини ни се пласираат некои работи за да несвено ги прифатиме како нормални.Искрено во ред е да се сомневаме во вакви идеи, ама инстантно да кажеме дека нема шанси да се случува е наивно.

На lovestoneddd, Guns N` Roses, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.551
    Јас мислам дека климатската криза ќе ни носи поќе пандемии. Ама точно е да мислите дека е од луѓето. Само не е заговор, или е. Ја викаме вака, или така. Скроз небитно. Сите сме криви. :l:

Ајде, до следната пандемија, тудлс.

tumblr_ll0pvrTqZz1qixleeo1_500.gif

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.551
    Инаку на темата, надвор од вирусот пошто... Зошто? :), имам да кажам дека ова можи да биди посакувана гранка и да се користи полезно. Како искоренување на генетски болести и слично. Не убиваш никој, само контролираш парење. Нема свет во кој то ќе е морално и етички. Ама сепак можи да е полезно глобално. Зато не коментирам дека ова е посакувано или преферирано или дека е морално и етички. Сем сам ако не одлучиш да не се париш за себе, за да не пренесиш нешто шо знајш дека имаш, друг ако одлучи за тебе, не е морално, не е етички.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.