Евровизија 2011

Дискусија во 'Музика' започната од Gkatzopulu, 27 јануари 2011.

1. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.728
    Сум рекла и си стојам на тоа дека штом со Владо Јаневски и Тоше Проески не зедовме добро место, нема никогаш ни да земеме! Поготово не со овие нашиве нови таленти. |(

Иначе Влатко го сакав и поштував на времето кога пееше во Морал (додуша и сега знае да направи добра журка) али дефинитивно неговиот глас не е за оној стил на музика што моментално го пее.
    А песната..... :tmi: ноу комент!!!!!!!!!!!! :x

Барем се надевам дека знае добро да збори англиски... после Ѓоко, Стефани и тој мистерот, редно е овој да прозбори два лафа на Енглески нели? :D

2. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Незнам зошто воопшто Македонија троши пари за овој фестивал???? Кога Тоше не успеа неможеме да се надеваме дека и Владче ќе постигне некој успех

3. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    А што му беше финтата кога на крај го поздрави Паткарот? :^)

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^И тој учествувал во пишувањето на песната... или така нешто :D

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Абе песната многу комплициран текст има па се собрале 3-4 автори да ја пишуваат :D Изглеа ние не ја разбираме, треба да се собереме на куп и да мозгаме шо уствари сака да каже, оти јас вака сама никако да сфатам шо е со песнава :D

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  6. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Незнам уствари ние зашто се замараме со Евровизија , Влатко ке се просета ,ке си се изнаужива ,ке се претстави самиот себе си ,што за него е голем успех и ке си се врати задоволен . А на нас исто ни е кој ке иде и кој ке се шета и ке се дружи ,така да нема место за дискусија . :D
    А што се однесува до гласањето , битно од Русија ке имаме 12 поени хахаха :D

7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Ова исто како јас да сум го рекла. Си стојам на тоа дека Тоше и Владо најдостоинствено не претставија (и покрај фактот шо го угушија Тоше во костумон тогаш, кутро дете и пак гласот не го издаде...колку само недостига ;( )

8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Немало да може Русите да гласаат за нас (нема да бидеме со нив во полуфинале или така нешто)...како се зезнавме :lol:

9. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Јас бев за Мартин Србиновски, не дека имаше многу голем ИЗБОР ама ете, фаворит од тие, тој ми беше, а и текстот и музиката сам си ги напишал, и супер настап, се знаеше дека Влатко ќе победи, незнам зошто уште се глупираме со избориве за евровизија.

10. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Кути штета ако е така ,јас баш се надевав :D Али здравје може ке се смилува некој :D

11. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Задоволна сум што победи Влатче.За разлика од другите најдобар беше :) Само името на песната ми е некако крш :|
    А како се вика девојката облечена во сивото светкаво фустанче на која гласот не и се слушаше ама битно се пријавила за Евровизија? :tmi:

12. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Аман со оваа евровизија. Не знам што бараме сеуште таму? Да се брукаме, најверојатно!
    Прво, 10/20 учесници беа непознати, никој нит ги видел, нит ги чул, ама важно они се пријавиле на евровизија.
    Друго, песните се една голема 0! Значи, аман, нека е со помин, јас македонец таа русинка итн.
    Трето, Влатко лани имаше супер песна (за разлика од другите), ама годинава...угх, ужас му е.
    Ја претставува Македонија со песна со наслов Русинка. Која иронија. хаххахха
    Ѓоко Танески лани беше премија наспроти Влатко годинава.
    Се на се, уште едно брукање пред Европа и светот за Македонија. Стварно не знам зошто учествуваме кога немаме реални шански да победиме?!
    Не победивме со Тоше, со Владо, па и со Каролина, со Влатко или со некој дебитант немаме шанси да победиме.
    Се вели: важно е да учестуваш. Ама ние барем да имаме некој квалитет па ај и да учествуваме, ама ние немаме...немаме една саглам песна....цццццц
    Евровизија т.е. Скопје фест е еден голем ужас и блам!

13. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Значи страшно е колку на ниско ниво сме спуштени и колку ниски критериуми имаме. Колку малку фестивали имаме, и тие што ги имаме се со песни кои што предизвикуваат само ремет кај народот. Не ни ги знам песните, не ни ја слушнав од Влатко песната и искрена да сум, ама воопшто не планирам да си го губам времето во нешто што е цел на ремет.

Многу, значи многу ми е криво што денеска секоја песна се пишува во категоријата музика. Се што излегува спаѓа во таа категорија. Но има разлика од музика до музика. Затоа им ја оставам евровизија на малолетничките кои се изгорени по убаво лице како Влатко, кои припаѓаат на текстови кои се смешни и на сеирџиите. Се надевам некогаш и ние ќе имаме некое шоу кое малку, ама барем малку ќе ги задоволува критериумите за добро шоу и ќе има песни кои навистина вреди да се слушнат и да се осетат.

На TheKiketoo и Fearless им се допаѓа ова.
  14. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Пеачиве наши во текот на годината знаат да направат некоја добра песна со добро спотче а за евровизијата најглупавите ги избираат,по која логика незнам |(
    После изборот на песна за Евровизија следува промена на текстот на англиски јазик и уште побезвезни ги прават текстовите ,подобро од другите држави нека не не разбираат што пееме отколку да слушаат глупости.

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
  16. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
  17. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
  18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.251
    значи мизерија беа сите...среќна сум шо некој посалам кје не претставува...
    олвера ѓорѓоска ме бендиса..има став чупчето слатка е..супер е :)
    како и да е кој и да оди..нема да има успехх..то докажано е :D

19. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    http://www.youtube.com/watch?v=m3i4S4E7h3I

не знам зошто оваа мн ми се допаѓаше :D

http://www.youtube.com/watch?v=Fv83u7-mNWQ

http://www.youtube.com/watch?v=IyBXUwIPL4U

http://www.youtube.com/watch?v=jkSIKuoGgnE

Македонија НЕ е за на Евровизија !! Претходната година песната на Влатко ми беше сто пати поубава од ова сега :puke: Ајде да не пишувам повеќе оти се нервирам искрено...Ништо не е како што треба веќе во државава :x :x

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Meне и минатата година ми беше грда песната од Влатко, неможам да одберам дали оваа е погрда или таа, подеднакво грди ми се. Само грчи со тоа гласот одвратен. Добро бе, им кажува ли некој дека не знаат да пеат? Им кажува ли?! |( ПУ!

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.