Евровизија 2011

Дискусија во 'Музика' започната од Gkatzopulu, 27 јануари 2011.

1. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    http://www.youtube.com/watch?v=eH-dPiJXM5k
    не е дека кобам, али стварно нема ништо да направиме, не го бива Влатче за пеење!
    Дај боже да влеземе у финале, ама тешко!

2. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^
    Леле леле ова прв пат го гледам :D Овие од позади се изнарипаа, овој здрвен :o , мрдни малку Влатчее :fubar: :D :D

1:19 уште у гради се мава :rofl: - демек горд Македонец :D

Уште нешто.
    Лена пак ја претставува Германија , или ми се причини прееска??

Е и ова мора да се погледне, ништо без интервјуто :D

3. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Песната на Влатче можда е крш,ама баш такви најубаво си проаѓаат секоја година, така да не ме чуде и да влезе во финале.

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Повеќето песни вчера тапа беа.
    Швајцарија, Финска, Сан Марино и Исланд беа песни од тип цвеќиња цветаат :f:, сонце грее :sun: и птички пеат :music: другиве све некои денс мелодии ама го утнале денсот (Хрватска, Малта, Унгарија).Србија и беше најлошата песна што некогаш ја пратила (се чудам како влезе), Португалија изведуваа кловнови на сцена.Море Влатче наш ѕвер е за повеќево песни.
    Фаворити ми беа Турција (криво ми е што не влезе :( ), Азербејџан, Арменија ( и оваа не влезе :( ) и нашиот јужен сосед.
    Сега се чека утре да видиме што песни ќе имаат (се надевам поубави од вчера).

5. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Море Влатче,ќе победи ако се сите вакви песниве. :D
    Првото полуфинале,лооошо,многу лошо,песните воопшто и не се разликуваа една од друга. :^)
    Искрено се надевам дека второто ќе биде подобро.. :?:

6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Боже, Боже, нашава песна... :^) Јесте дека Влатче ми е симпатичен, за гледање... Ама сакам малку да продискутирам околу тоа што и прави на секоја песна која зинал да ја пее.

Прво, ја цеди, ја врти, ја тупи. Ја МАЧИ бре, ја касапи, затоа песната така цимоли, не може да се искаже од човекот. :D Потоа, ја џвака, со заби ја кине, ѕврцките и ги вади. Па ја плука, ја распарталува и ја фрла на земја, па и рипа со сета сила. Додека скока на неа, зема ја бомбардира со тупаници и клоци. Ова во првата минута само, до крајот следуваат уште 2 минутна тортура врз било која композиција. На крај, легнува и се тркала врз неа, да ја догмечи. Следува фаќање кое резултира со џиткање - со сета сила - и ја праќа некаде далеку, далеку - фар акрос д диштанс - а потоа оди да ја доуништи.

Ама ајде, во споредба со тие вчера арен е. Може на лепота ќе влезе, предлагам да намигнува почесто, чисто колку младите Германки да се запалат на него, оти тие сироти, учени се само на Токио Хотел да се палат. :D

ЕДИТ :

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.830
    Допаѓања:
    101.231
    Жени а го видовте французинот...како витез е... :inlove: :lol: :lol:

8. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Не го гледав вчера првото полуфинале, а не верувам дека ќе го гледам и второто, може само заради Влатко (сепак наш си е и треба да го подржуваме, никој не е идеален, така да доколку не помине добро тоа ќе му биде лекција повеќе во животот. Од друга страна, јас колку што знам од тука го испративме со супер негативни коментари и се гледа дека е тажен заради тоа :$ :P - се шегувам).

Синоќа го гледав само прогласувањето на оние кои влегуваат во финале, и од сите што влегоа ја имав слушано само песната на Турција и баш сакав да ги гледам барем во сабота, ама за жал не поминаа. Не сум доволно компетентна да зборувам за квалитетот на нашата песна, но мене лично не ми е нешто посебно. Изминативе години на Евровизија сме имале многу подобри песни и изведби. Во секој случај, оваа година можеби убавината ќе биде пресудна за нас, Македонциве. :lol:

Сепак мислам дека со многу подобра песна, Влатко многу подобро и Македонија ќе ја претставеше, а и самиот тој. Но, што е тоа е... :)

Еве неколку од минатогодишните песни за Евровизија, што многу ми се допаѓаат. :music: :dance:

http://www.youtube.com/watch?v=TtltEqD4pkA

http://www.youtube.com/watch?v=zyerS-GVkDo

http://www.youtube.com/watch?v=5LWUetn3-Mw

Другите исто беа добри, но не ми оставија некој посебен впечаток. :hai:

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Малку офтопик, оваа танчеркава наша, незнам како се вика, плавата... нели девојка му беше на Џеј Џеј, сеа глеам прстен на рака :^) се земале, или со некој друг се омажила оваа? :^)

10. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Па, искрено, не беше ништо посебно. Ерменците ми беа онака, убави. Ma, најубави. :D
    И магионичарот на хрватката, мх, мх... :lol: 8)
    Турците, ми беа така-така. Лани песната им беше 10000 пати поубава!
    Абе, некако не ми штимат овогодинешните песни. Се надевам утре вечер ќе има поубави! :)

Заборавив да кажам за србинката - не беше ич убава, не се ни разбираше што пее, не беше нешто посебно. Подобро Хрватска да влезеше, наместо Србија.

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    A Хрватска и Србија влегоа во финале?

12. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    u cetvrtok ke pee vlatko ? a inaku bruki e pesnava ,na koe nivo se spustivme za rusija da peeme za da daat nekoj glas haaha a vaka bi bila boje pesnava (i kakam ja i kakas ti )haha :lol:

13. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    hrvatska ne a srbija da

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.904
    Допаѓања:
    108.058

:inlove:

На Buubica и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.240
    Допаѓања:
    27.867
    Во колку саат е вечер?

16. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Нема вечер, утревечер во 21:00ч...

17. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Јас вчера гледав ама заспав кога требаше да почне да се кажуваат резултатите од гласањето. :fubar: Инаку ми се допаднаа Исланд, Турција, Грузија... А Србија и Хрватска навистина ми беа големо разочарување. Ама како и да е нека дојде четврток да го видиме Влатче колку ќе успее да не не посрамоти.

18. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    па на пробата добро ја пее песната не ја фалшира, инаку тој си има природно грозен глас, песната пак е певлива и интересна, но неговиот вокал не одговара на оваа музика, него само хард кор да му даде човек да пее.

19. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Јана се вика, а дали му беше женска на Џеј Џеј не знам! :tmi:

20. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674

добро си видела, Лена ја преставува Германија, ја слушнав песната и го видов видеото, не е лоша но е мртва песната, малку е во готика стил и влече накај балада повеќе, не ми се свиѓа.