1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2011

Дискусија во 'Музика' започната од Gkatzopulu, 27 јануари 2011.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
  2. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Леле песнаваааа....
    http://www.youtube.com/watch?v=4XYj7OBiQO0

Луѓе нема шанси Влатко да влезе многу јака конкуренција има во второто поуфинале :worried:

На cigarce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    ^ Точно така, потполно се согласувам со BabyDOll, мислам дека нема шанси да влеземе во финале, бидејќи ќе има многу силна конкуренција.
    Ако на првото полуфинале (вчера) се броеа на прсти убавите песни, во второто полуфинале (утре) е обрана ситуација, на прсти се бројат лошите песни (а за жал нашата песна е една од полошите).
    Утре ќе има многу јака конкуренција и ќе има многу добри песни :rock:

Мене песната од Летонија (Latvia) многу ми се допаѓа :inlove:

http://www.youtube.com/watch?v=1aN83DUS ... re=related

А да не ги заборавиме и големите фаворити кои што утре ќе настапуваат а тоа се:

Словенија
    http://www.youtube.com/watch?v=fmagM89J1-8

Шведска
    http://www.youtube.com/watch?v=Nfx0OMM2u0A

Естонија
    http://www.youtube.com/watch?v=8YOcbjWgEpg

Босна и Херцеговина
    http://www.youtube.com/watch?v=sPyVQCmG ... re=related

Леле песниве се :inlove: која од која поубави :clap:

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    Нема шанси да влеземе. На дното е песната во обложувалниците, има многу подобри песни, а оваа не е најдобрата која сме ја испратиле. Така што шансите се еднакви на нула.

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
  6. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    Искрено не верувам дека Влатко со неговата Русинка ќе влезе во финале, како што спомнавте во втората полуфинална вечер конкуренцијата е голема, и стварно има многу убави песни. Но му посакувам среќа на Влатко :)

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.910
    Допаѓања:
    108.119
    Не е само да се убави песните - туку треба и да се гласа ( лобирање)
    Џабе што викаат Англија фаворит , фаворит заради што е позната групата , а песната врска нема а и секогаш Англија се на дното :lol:
    Верувам дека Босна ке влезе во финале зашто тие гласаат.. исто така и песнава на србите не е ништо за разлика од минатите години ама пак ке кажам - си гласаат. ;)

8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Се надевам Дино нема да има ваков идиотско - моронски настап кај што ќе прета со тоа рачето

Инаку стварно песнава на Словенија е wow, искрено ја пуштив ради девојката, многу ми изгледаше убава, па ко женско морав да испитам. И стварно е многу убава, и девојката и песната
    Ете доказ дека не требаат циркузи за да направиш нешто прекрасно. Ниту кореографија, ниту танчери/ки, ниту деколте, ниту гола нога.
    После да не се вадат овие нашиве како немале пари, средства.....едноставно, а убаво. Без разлика на пласман

9. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    нема многу да се разочарам ако повтроно не влеземе во финале веке се навикнав :( со сепак ке го гледам Влатко како ќе не претстави а финале ептен мали шанси дека ќе гледам

10. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Вчера песните беа катастрофа.Ниедна од нив го нема она нешто посебно, што ке ни ги blow our minds off(не знам како да го објаснам ова на македонски :lol: ).
    Најбитно ми беше како ќе изгледаат пејачите.И веројатно претпоставувате-полудев кога ги видов Русинот и Гркот...аххх :inlove: :inlove:

11. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Извинете девојки, ама на која програма е Евровизијава? :$

12. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    На МТВ 1.
    Утре е второто полуфинале во 21 часот.

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    :o oваа е евровизиска?
    и таа липстик??? :o омг веќе се хитови тие песни,така да влатче твојата русинка не ти донесе среќа

14. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Песната на Словенија, навистина пријатно ме изненади!
    Прекрасна песна, а и пејачката навистина има харизма и убавина. Високо ќе се рангира песнава, сигурно... бидејќи е одлична! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fmagM89J ... dded#at=71

На The.Crab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Doberman

Doberman Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    519
    Да, и двете се од Евровизија - второ полуфинале.
    Липстик е од Ирска, а „New tomorrow“ е од Данска.

Како што реков во второто полуфинале (утре) е многу силна конкуренцијата и нема шанси да влеземе во финале.
    Можеби вчера во првото полуфинале да пеевме ќе влезевме во финале оти беа доста слаби песните, но во второво полуфинале мислам дека шансите да влеземе се еднакви на нула.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Дефинитивно песната од Ирска е најголем фаворит..
    Еве ги гласовите од чичко Гугл:

П.с нашиот Влатко е на 34 место :sweat:

Прикачени фајлови:

• deee.jpg
      deee.jpg
      Големина на фајлот:
      90,3 KB
      Прегледи:
      114
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    ^^^
    Хах, типично за секоја Евровизија, најтапа песни најдобро котирани. Уште Лена глеам второ рангирана е...ма ајде! За жал оваа година песната и е многу обична, безлична и кога ја слушнав толку ми беше досадна, мислев дека трае 10 минути :roll:
    А вчера беше мизерија! Тоа што можеше да пројде како солидна песничка (солидна, зашто немаше ниедна wow) отпадна, а влегоа во финале некои тралалајки или татко ми што би рекол:- млака кака- :)
    Исклучок е само Грузија.
    Искрено, после волку бедни песни, песната на Влатче почна да ми се свиѓа (освен неговиот глас :smirk: ) и откако го видов и сценскиот настап со танчерите како ќе изгледа, почнав потајно да се надевам за пласман барем во финале. Али ајде...ќе видиме утре.

18. TheSilence

TheSilence Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Според мене, песнава треба да победи!!! Станува збор за целосен пакет, девојката има многу моќен вокал, музички образована, свири 8 години виолина, знае и клавир, гитара... пеела во рок-бенд, а е само 19 години... Песната е моќна, со ненормално многу добра хармонија, мелодиска линија, станува збор за вистински квалитет, од пејачката до песната, tutto completto! Но и покрај тоа што сакам Словенците да победат, а ќе ми биде и мило, дека се мала државичка ко нас, наш народ, девојчево го гледав на некои интервјуа, ми стои паметна и мила девојка, башка скромни се.... ама реално не ми се верува, ко шо шансите ние да победиме дури и да имаме најдобра песна и вокал, така и тие... Од овие фаворитите според google, што низ годиниве реално секогаш погодуваат, леле многу тапа песни, што се случува со светот и вкус за музика? Единствено Франција се квалитетни и дечкото ми е многу убав, да го потшишаат само малку :lol:, но повеќе сум за Словенија отколку за Франција, затоа што Франција - ДА добра и моќна песна, но не е многу за евровизија, добро ајде и Лена така и така, интересно песниче... Али овие другиве???? Па добро, не за џабе ја нарекоа Гејвизија.... не дека нешто сум со предрасуди, или слично, но песните немаат врска! За нашата не коментирам многу, да не бидам со оној македонски синдром кога маваме секогаш по нашите, со среќа нека им е, едноставно не ми се свиѓа ни песната нити „вокалот“ на Влатко, но Влатче good luck!

19. Buubica

Buubica Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    245
    Не е ова баш меродавно..според Гоогле Турција е 17 а не ни влезе во финале. Грузија и Србија се и од нас подоле а и двете се пласираа..така да ќе видиме. Искуството вика дека влегуваат 8 добри песни од секое полуфинале и 2 кои што се комплетни изненадувања...

20. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Ги слушам сега песните на Ирска и Данска,
    Овие ирциве ми се некако гејчини, ама па музиката е како створена да ги заведе тинејџерите, а и стајлингот им е у тој стил.
    Данциве ми се ок, ama ne se кој знае што :)
    Можам само да кажам, после сто пати пробување од страна на Влатче наш да отиде на Големата европска сцена, сега кога е таму има невидена конкуренција. Ама што е тука е
    Со среќа Влатче, јас искрено посакувам барем да не однесе во финале