Последниве неколку песни ми се ептен тапа, да заспие човек од досада. Особено Романија и Естонија, за никаде беа.
Штета што не можат самите за себе да гласаат, пошто тооолку многу си се сакаат. Ај Латвиа може ќе ги биде.
Јас Македонец, а она Гркинка, дајте и' узо, а мене ракија... Вака барем да пееше, ќе ги омекневме можда соседите Каков маркетинг боље политика
Влатко како човек не го можам баш, песната како песна е просечна дури лоша, ама рака на срце настапот им беше многу добар. Сe изненадив од фактот дека македонче може да осмисли нешто, освен лежење на сцена
ама Русија и руски земји има повеќе, додека пак Грција е само една, а не заборавај дека Русија е појака од нашиот ни сосед и поголема. Копров одлично пуцал, само дали ќе им успее...
Јас да ви кажам право, повеќе ми се растрепери срцево ми патриотско кога за време на настапот на Кипар ги здогледав оние двете ОГРОМНИ наши знамиња. Ах бре Македонче, ела да те бубнам, патриотизам надвор од границита на нашата држава, секогаш се буди од посебен зимски сон! Како и да е, Евровизија одамна не е дефиле на квалитетна музика. Поминаа тие времиња. Ах. Извици на една баба Да се надеваме дека голема Русија го разбрала нешто оној нашион, нешто повеќе отколку што тој ја разбрал Русинката, која и да е, и ќе ни пратат гласови. Само тек после кој ќе го трпи, чим досега со понашањето му трезно не се трпи
многу убавина оваа вечер повеќето песни убави,убави пеачи мх мх... еј на овој трева му никнало на главата цц
па скоро сите беа, и оној пред него од Молдова мислам беше, па и оние од Кипар , како за на погреб. се на се Евровизијава ми е како еден рнб концерт, ама со ептен утнати песни.
Леле песнава ме потсеќа на многу песни споени во една. Ех помина времето кога евровизија беше синоним за квалитет, оригинал и моќни песни.
Баш ми се допадна Влатко, добар настап, добро изгледаа на сцена. Ајде сега уште да влеземе во финале Инаку фаворит ми е Словенија. Девојката, песната, гласот на девојката, ма се ми беше прекрасно
Данска -ОДЛИЧНИ!!! Антена ги врти више месец дена уназад!!!!!!! бтв тек ако влеземе у финале мајка Русија ќе може да ни хелпува за денес ЈОК! И латвија не беа лоши..ама Данциве..браво!
А кој има право да гласа вечерва....сите земји или само оние што учествуваат оваа вечер? Ако гласаат и русите, има надеж
офффффф арно си знаев да не ја гледам шо ми текна сеа да мислам дали ќе идеме у финале како и да е, моја претпоставка е дека пак сме далеку од финалето особено што немаме кој да не гласа вечерва од соседите и плус тоа од коа се смени начинот на гласање со жири никогаш и не сме влегле во финале