http://www.youtube.com/watch?v=1LCP2KzDad0 се сежавате на оваа? словенија беа супер, има добри песни, се плашам за нас
Иако бев скептик дека од Влатче и Русинка може нешто добро за очи и уши да излезе, сепак ќе морам да признаам дека вечерва мене ми се допадна Влатче и целосно настапот со кореографијата! Е сега факт е дека конкуренцијата е голема, бидејќи доста добри песни се во трка! Нема да се изненадам ако не влезе во финале,ама сепак потајно се надевам дека ќе имаме среќичка!
Абе не знам дали гласав точно, ми доаѓа еден звук тилулилулилулилу, иначе од на фиксен гласав. Дали е исправно ?
Прогноза моја за финале Босна, Белгија, Украина, Шведска, Кипар,Словенија,Естонија,Латвија,Данска, Ирска а може да изненадат Романците, Бугарија евентуално ние хахаха!!! Секогаш влагаат 7-8 фаворити и 2-3 изненадувања..ај да видиме!
Во споредба со тоа какви му беа пробите, Влатче добар беше (далеку од одличен ама ок...) Мои фаворити: Словенија, добри беа и Шветска, Бугарија, Украина и уште една две... Босна и незнам нашиов нема да помине сигурно.. ама ај МОЖЕБИ... и да очекував поубава песна од Романија ама слабо. ее оваа(овој) од Израел истиот од годинава... ја(го) подмладиле а водителкава кажува мирното момче кое стана девојка или друг збор у женски збор. викам шо и е на женава и кога се појави оваа одма ми текна кој(а) е. Годинава слаба песната му (и) е од претходната
Песната на Словачка многу ми е позната, како веќе да постои слична...многу ми личи на некоја песна што веќе постои Мои фаворитиЧ Шведска , Словенија и ние! Многу добар настап имавме!
И сега кога ќе знаеме резултати, морав да изклучам, ми отиде нетов органичен е, па сфатете ме, морам да ве замарам
mistermsmith Michael Smith Top three: Belarus, Ireland, Macedonia. So that's the last we'll see of them this year #eurovision ruthiewhy ruthiewhy Right, tonight's personal top seven: Moldova, B&H, Belgium, Macedonia, Romania and Latvia. And Ireland if you MUST. chordbreak Gennie #esc Romania, Denmark, Ireland, Moldova, FYR Macedonia. My Top 5. Pipe_D Mike Dunn @ @bbceurovision let's hope Macedonia, Moldova and Belarus coz I love it! kokoro チェルシー @ @lilycifer Macedonia was really good too! NOT SURE ABOUT IRELAND. Позитивни коментари на твитер ај баш да видиме...
еден интересен коментар од официјалниот сајт на Евровизија: RussianESCfan Good evening everyone! I love this song so much. I think, that this song will go to the final. The most of all, I prefer song "Rusinka" because Vlatko sing in his similar language- macedonian, and our languages are very similar. I understand almost every word of it!!! Love you, Macedonia, and good luck to be to the final ESC! God bless you! Greetings from RUSSIA!!!
Јас во финале сакам да влезат - сите од 1 до 6 ( не ми текнува кои држави беа) - словенија - романија - естонија - И може Данска, Бугарија или евентуално Израел... Ме изненадија оваа година имаше добри песни со некои исклучоци за прв пат да ја изгледам цела евровизија...минатите години се беа некои досадни песни со 2/3 добри и едвај гледав... а шо е ова некој нов моден тренд сите со косите ко петли?
Јас сум најголем анти-Влатко Илиевски фан, али мора да признаам дека позитивно ме изненади вечерва. Фино си отпеа, тоа е максимум од него
Епа природно дека не сакаат од Русија де..да се инспирира некој Француз на пример за нас да пее не 12ка 100ка ќе му дадеме..аххх да ти се невиди у среќата што не е Русија со нас у полуфинале!! Па и у поквалитетното се паднавме!! Кај си Калимероооо...
http://www.youtube.com/watch?v=fmagM89J ... feature=iv eве од Словенија, ова не е настапот од вечерва туку песната да ја чуеш настапите утре би требало да ги има
според мене Влатко добро не претстави и ми се допага што песната ни е забавна а многу ми е жал што не пееше во првото полофинале бидејки во ова има стварно многу добри песни и држам среќа за Македонија иако мислам дека нема да влеземе инаку има повеке песни што ми се фаворите а фаворит ми е еден-швеганецот
Оваа вечер имаше поквалитетни песни,за некоја минута ке видиме дали ќе влеземе во финале.. А на живци ми газеа рекламите,кога ќе ги опнат до половина екран и траат и траат и траат