Евровизија 2011

Дискусија во 'Музика' започната од Gkatzopulu, 27 јануари 2011.

1. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Зошто секоја година се поглупи и поглупи песни има ? И дали дека пораснав ама како си проаѓаат годините јас ич не гледам , а порано знаев да не искочам , па собирање кај другарка :rofl: Не , шала на страна .. глупи песни :^)

2. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас сум за Швеѓанецот :) Нека победи на лепота, кога веќе песните се ужас 8)

3. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    да но сега е пола телвоутинг пола жири, а башка гласаат земји само од едната полуфинална вечер, многу е јасно затшо тие бариери ги воведоа, но тоа е.

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас сум за победа на Грција или Франција. Песнавата од Франција ми е wow, без глупости, човекот наежува со оперскиот глас, браво! А додека песната од Грција има убав ритам, мелодија... интересна е.
    Напред Франција! :rock:

5. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Баш ми е криво, си се возбудив за џабе, стално вака 3 години по ред, и колку и да ни била лоша песната па жал ми е, наши сме си, ама тоа е, а оваа година баш ми беше симпатично спакуван цел настап и влатко како јаготче.

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    а што мислите за песната на Франција за која се вели дека е фаворит е дека ќе победи? Јас искрено не сум по оперите но песната стварно е добра а и пејачот е убав :D но и да победи штета што ќе неможеме да си ја потпевнуваме па нема да биде интересно :D

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    данска грција босна словенија или Aнглија
    една од овие ќе да е :) и воедно моите топ 5 :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.930
    Допаѓања:
    108.216
    И јас би сакала Грција да победи :)

9. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Франција оперски пеач па што бара тој на вакво ѓубре од фестивал? и да победи нема да ми биде по ќеиф, мислам операта е за на друго место, не тука.

10. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    2.474
    влеговме ли во финале?

11. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    не! :@

12. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Џабе ниедна песна не ми е толку убава за да ја слушам повеќе пати.
    Иначе сега ми текна на песнава колку ја сакав порано и се чудам како Шпанија имале убава песна
    http://www.youtube.com/watch?v=e8USu9t9260
    А најмногу сум разочарана од Русите. Порано какви песни имаа секоја година, ама од кога победија ужас им се.
    http://www.youtube.com/watch?v=W14HlKux ... re=related
    oваа ми е една од подобрите
    И романцине место да пратат некоја песна во стилот на Ина, Акцент какви имаат пратиле тежок глуп циркус, ама ај гајле им е секако идат у финале

13. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    5.132
    Уште еден македонски пораз...ништо страшно веќе се привикнавме

14. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.026
    Факт е дека сме незабележителни на европската сцена, ја немаме ние таа привилегија со просечни и потпросечни песнички да одиме понатаму. Се додека испраќаме песни ала Григор Копров или ЈЈ ќе остане така. За да бидеме забележани ни треба некој урбан звук, нешто ново, што ќе остави впечаток, а не песнички што ни нашите баби веќе не ги слушаат.
    Еве пример лани Германија победи со Лена, внесе свежина, нешто ново, што гледам оваа година се повторува во некои песни, но веќе е видено.
    А на нашиот избор Влатче беше и најдобрата опција (помалото зло).
    Не дека Евровизија е нешто големо, трае три дена и се памти уште толку, и следната година пак од почеток. Ама па сакаме и ние да се порадуваме на нашето. А вака чекаме да се случи ЧУДО. Наместо да чекаме можеме да го направиме. И имаме потенцијал.
    Еве сега што ми текнува, да се прашувам јас би ја пратила песничката на Евровизија :D http://www.youtube.com/watch?v=sVdMo1yp ... detailpage

На Arhangel-maniac му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Ја не би ја пратила песнава на евровизија, премногу е убава за таму. Песнава треба да се слуша повеќе години а не само една... :)

16. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    5.144
    Кој што очекуваа дека ќе влезиме во финале, ве молам не правете си Бајрами на умот :)
    Како и да е,мене искрено нашата ми се свиѓаше, кој што сака нека каже... песната беше певлива,останува во глава + убав беше настапот.

Повеќе среќа другата година ...

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    Па поентата на евровизијава е победничката песна да стане евровизиски хит и да се слуша многу години.
    и другите квалитетни песни исто така. Само што сите песни некако се бледи, па веднаш се забораваат.

18. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
  19. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Одамна ја нема таа поента евровизијава, се глупи песни проаѓаат, квалитетни песни се послабо и секоја што е убава песна е далеку од хит и на многу им станува одбивна и брзо се заборава.
    Ја ипак со за тоа Боки 13 на го пратиме на евровизија ако сакаме да „постигнеме успех“ такви фаци се бараат. А не да се разочаруваме зошто Македонија не влегла у финале

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.726
    Вчера не гледав евровизија, денес исто :wasntme: ама денес заборавив.. Што знам, и јас како што минуваат годиниве, се или заборавам на евровизијата или пак ме мрзи да ја гледам. Тоа е изгледа зашто секоја година има се поглупави и поглупави песни.. Можам да речам дека пред едно 2-3 години имаше ако не квалитетни, барем маалку посолидни песни од овие сега.. Како и да е, ја погледнав изведбата на Влатче на Јутјуб и да ви кажам право, воопшто не беше лоша. Кореографијата беше солидна, песната интересна и певлива, добро шоу приреди.. Е, сега глас нема, со тоа мораме да се согласиме, сакаме ние ил' нејќеме.. Јас, и да ја гледав евровизијата, ќе си бев скоро 100 проценти сигурна дека нема да влеземе. Иако секогаш ни останува таа мала надеж да влеземе, ете и јас се надевав ама тоа е. Сите знаеме дека во ова и те како е вмешана политиката, а особено во последните неколку години - ама ние против тоа, неможеме.. Епа, што друго да кажам освен.. Better luck next year. :up: