Евровизија 2011

Дискусија во 'Музика' започната од Gkatzopulu, 27 јануари 2011.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Од ко се вклучи жирито Македонија не е влезена во финале е сега сами проценете што е работата... А нема ни да влезе некогаш...

2. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Слушни ја словенската верзија уште поубава е :)

Коментар за евровизијава, за првата вечер немам затоа што не гледав, гледав само вечерва :)

Фаворит - Словенија, словенската верзија :) Девојкава е ѕвер, имав прилика во живо да ја слушнам, не сте свесни кој глас го има, грми бре! Другиве песни помалку или повеќе трагикомични со исклучок на Дино Мерлин, таа Украинката (и таа во позадина со портретите, преубава идеја, преубава реализација) и тие од Белорусија ми беа интересни, штета што не влегоја.

Другото - циркуз :) Сабота само заради Маја ќе гледам, па ќе дадам целосна рецензија. Сега за сега само олку, не ни ги следев толку внимателно песните за да можам да кажам.

На TheSilence му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TheSilence

TheSilence Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Ова како да се мои зборови! Целосно се согласувам и за Украина, Ксенија Симонова е девојката шо црташе со песок победи на Украина талент http://www.youtube.com/watch?v=518XP8prwZo. А не се согласувам само за Белорусија, не ми се свиѓаше вокалот и не се ни концентрирав за песната. А за Маја немам зборови и за песната!!! Се надевам ќе победи Словенија, т.е. сакам да е така... реално знам дека немаат многу шанси, за жал :( ....

4. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Џабе, гавранчево наше не влезе :worried: Не ми се свиѓаше баш настапот, премногу измешани стилови... :Down: повеќе среќа следниот пат. Само денес гледав и некој друг не ми остави посебен впечаток. Ќе видиме во финалето што ќе биде

5. maca-23

maca-23 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    179
    како да очекуваме да влезе кога насиромашен глас имавме од сите и од кога влатче пеач стана јас не би го пуштила ни да пее нека ѕирка од некоја врата само и нека гледа, само многу лошо е за него тоа што мисли дека знае да пее тоа најмногу му штети. Го видовме на концертот како пееше не знам кој и му даде концерт да праве тоа може само во македонија д асе дозволи неталентирани луѓе да прават концерти и да победат на евровизија.

6. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Можи некој да стави линк да видам како настапуваја наш :^) ите

7. Happy.Girl

Happy.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    72
    http://www.youtube.com/watch?v=gB5sRg8W ... r_embedded

повели :) мене баш ми се допадна настапот на Влатко, супер беше :clap: Штета што не влеговме :(

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.433
    да добар беше ама за разлика од Ирска, Шведска, Словенија не беше баш овај пат ЕВРОВЗИЈА ми се допадна имаше многу убави песни ;)

9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.433
  10. PePPa

PePPa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    дефинитивно Словенија :rock: прекрасен вокал, Украина, Босна...од друга страна не би ме изненадило да победи некоја хипидихоп песна ко на ирците :rofl:

11. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.433
    да не дека беше толку убава песна туку тие убаво се претставија скокаја цело време на сцена :rofl:

12. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    398
    Ниедна вечер не гледав, Босна влегоа во финале? хехе ги немам слушано др песни ама за Босна сум дефинитивно :))

13. Happy.Girl

Happy.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    72
    Да, влегоа :)

На Em4e711 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Унгарија, Естонија, Романија-тие ми оставија впечаток, ма да и они не беа нешто којзнае што.
    Нашиот се испокака и се сокри.
    Првата вечер од оваа пародија не ја гледав, втората вечер ги слушав зборувајќи на скајп.
    Ама сеа галата вечер не смеам да ја пропуштам. А кога е? :D

На maja.kostovska му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.728
    Вчера ја преспав евровизијата и сеа ми е страв да го пуштам ремек делоно од Слаткар на youtube! :tmi:
    Можам да замислам колку само сме се избрукале... |(

16. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    Очекувано Влатко не влезе во финале, покрај толку голема конкуренција нашиот Влатче се изгуби. Но што е тоа, да можеа Русија да гласаат сигурно ќе влезевме. :D
    Иначе фаворит ми е Босна :)

На ciribiribela му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    мене ми е многу криво што албанија не влезе страшна е пејачката и прочитав негде дека има 50 и кусур години :o многу убаво изгледаше и преубаво пееше

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Дали сум јас глува или што? Или пак сум премногу хард-кор?
    Мислам, сфаќам дека се работи за вкусови ама ги читам наназад мислењата и гледам се спомнува највеќе Словенија....Словенија? Wtf? Словенечката песна е плагијат на Women in love и уште неколку други кои ги наслушнав при слушање на песнава. Кога почна да пее на самиот почеток мислев некоја песна од Кристина Агилера ќе запее. Значи оваа е -веќе слушнато-, а можеби баш затоа што ви звучи познато, затоа и ви се допаѓа. Мене не ми влезе во уво, бледа е. Не е поентата да ја слушнам 100 пати за да влезе во уво и да ја запамтам. Добра песна е таа што ќе ја запамтам уште при прво слушање и кога ќе ја слушнам нареден пат да си речам: е да таа е таа. Словенечкава no way да ја препознавам со секое наредно слушање, можеби после 10тото, 100тото, како и да е, мада не ни планирам да ја слушам понатаму. Гласот и е супер ама не се бира глас.
    Која црна Австрија, Албанија, Романија... :puke:

Се на се, ова е Катастрофовизија....секоја година све поглупи песни. Имаше само симпатични песни, не и добри. Симпатични на кои нема ни да се сечавам за 2-3 месеци. Од понуденово највеќе ми се допадна Грузија. Таа песна за мене грми, не словенечкава "млака-кака". Криво ми е турците што не влегоа во финале, иако и тие имаа песна со звук веќе познат. Симпатични ми беа и Норвешка (не влегоа) и естонската, но естонскава рефренот некако не и штима, не се уклопува.
    Брејјјј многу сум била критички настроена. Но ваљда не е до мене, туку шундов од музика во денешницава :headbang: (или пак сум престарела)...

19. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Мала шега, што ме насмеа вчера многу. :D
    Еден пријател, познаник како сакате, имаше ставено статус на facebook Влатко гледај на посветлата страна, Русија е во финале. :D

20. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Затоа ми беше позната мелодијата на песната од Словенија... :^)
    И јас мислев нешто од Кристина Агилера ќе пее... :lol:
    А само мене песната на оние близнаците во некои делови ми личеше на Do it like a dude од Jessie J? :^)