Што немаме асални песни за на евровизија немаме. Ни кака њи, ни кама ја, ништо не ја разбирам, ама ако треба за неа СЕ ЌЕ НАУЧАМ ! Текстовите како на некој детски фестивал се , излишно е друго да кажувам за ваков циркус и што друго само да му речам ГУД ЛАК друго не преостанува, да пази да не не избрука дополнително и да не се вљуби во некоја германка па да направи песна и за неа ама со наслов германка за да купи некој глас кај германците.
Нејќу коа ќе го кажам она ` Знаев`....али навистина знаев И ај да ги бркам Оскариве по кабловска, од Влатче запек а од оваа Миланка Рашич па пролив добивам...(со извинение)
само малку да ги ротираме зборовите == Ни кака њи, ни кама ја, ништо не ја разбирам, ама ако треба за неа ЌЕ СЕ НАЧУКАМ !
Зошто наместено? На нашиот Евросонг никогаш не е наместено. Сите победуваат чесно... Како не бе! Тргнувајќи од водителката и нејзината тоалета, па се до победникот кој со неговата Русинка ќе одат на меден месец во Германија, можам овогодинешниот Евросонг да го наречам Карневал. Тој е на 1во место, а по него Струмичките карневали и Вевчанските. Сума сумарум own:
Ја слушнав песната на Влатко стварно е крш а авторот сигурно има мали деца дома и се инспирирал од http://www.youtube.com/watch?v=YOQtxDxpjbU па оваа да ја препееше ќе беше поубава и се сложувам со горе кажаните коментари дека лани ми се допаѓаше песната и ми беше криво што не отиде тој но оваа година е само исправање на ланската неправда и песната е
и да му го затнеш аир да не види едит---- ако треба ќе дојдам на помош, од чајот што го пијам рекордни 6 пати на ден уште со песнава и ќе се угоде
колку е тапа песната на Влатко тоа му беше целта,лани не отиде за малку ама оваа година по секоја цена сакаше да замине, не беше ниту малку изненаден, и тоа русинка бе, подобро германка нека биде, русите и германците гас и гаќи па ќе гласаат за македонецот знаев дека тој ќе победи мене ми беа убави на Оливера, Мартин Србиновски и на Наташа Малинкова одлични беа другите сите ми беа никакви!
Не пеел бе НИ КАКАЉИН НИ КАМАЈА, погрешно сме го слушале текстот. НИ КАКАШ ТИ, НИ КАКАМ ЈА пеел, стварно имало врска со запеков, кутро дете...
Добро бе луѓе каков народ сме и ние, и нас никогаш ништо не ни се погаѓа. Не дека нешто сум многу импресионирана од целата оваа фама која се крева кај нас околу евросонг, ама и ние самите претеруваме. Досега ниту еден наш претставник не го испративме со подршка, ниту пак го дочекавме како треба. И кога го пративме Тоше пак имаше негодувања од некои. А веќе е докажано дека ние и најквалитетната песна да ја пратиме на евровизија и најдобриот вокал, пак нема ништо да направиме. Затоа подобро овој фестивал да се сфати како забава и нека одат вака лесни певливи песнички, зошто веќе увидовме дека Евровизијата е глупирање на сцена, не се цени квалитетот, за жал. Оваа песна која победи баш ми е ко за Евровизија, шоу на сцена, лесна за памтење и така.