Евровизија 2012

Дискусија во 'Музика' започната од Vikica.cuci, 1 март 2012.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Hа тој профил кај што има дури 313 лајка????? :?: :rofl: :rofl:

2. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
  3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    На интервју во Баку новинар ја запрашал Калопи:
    -Зошто не пееш англиски, затоа што не ти оди добро?
    КАЛИОПИ на тоа одговорила:
    -Не е тоа причината, туку тоа што ако сите пеат англиски нема да биди Евровизија туку англовизија !

На Smilly, Elennaa, pink4ever и 2 други им се допаѓа ова.
  4. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Ауу ова суштеството одозгоре и на српски пишува, свиња една. Кој фактор е он да кажува што и како. Божее, не можам да се начудам на овие глупости. Нашето си го оцрнуваат. Срам да им е на Бекстејџ, никогаш не сум ги сметала за некаков добар магазин или некоја си емисија ама овојпат го допреа дното. Што прават пустите комплекси :x .

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    дури и Aлбанци почнаа да ги плукаат бекстејџ, па тек тогаш замислете колку се Oдвратни :puke:

6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Прочитав негде дека масовно почнале да праќаат мејлови на сител ТВ , така да кого не го мрзи , може слободно да им пише два - три реда против гнасите од Бекстејџ .

7. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Според моите пресметки уште кога заврши гласањето излегуваше дека сме 12 место затоа што колку што видов Романија доби само една 12ка од Молдавија, ама гледам секаде пишуваше дека сме на 13 место па викам сигурно сум пропуштила нешто. Сепак и не е толку битно дали 12 или 13 место, најважно е европската публика да ја запамети Калиопи и нејзината изведба.
    Бекстејџ сега па ич не се во право, залудно потрошено време за пишување на статус со неточни информации.

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    http://fejs.mk/?post_type=slika&p=8575

хахахахахахаха :)

Осеќам админот што го пишал ова на фанпејџот од Бекстејџ наместо доручек утре ќе добие споменик по фаца од некого.

9. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Осеќам админот што го пишал ова на фанпејџот од Бекстејџ наместо доручек утре ќе добие споменик по фаца од некого.

10. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    На дванаесто место сме, со 2 дванаески.

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    Им завидувам да ти кажам колку си се држат. Како само свиреа коли коа Албанија влезе во финале. Алал да им е, а ние...не знам...

На Евровизија 2012...ни` тргна со двојките среќата...

На starbucks му/ѝ се допаѓа ова.
  12. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Не се нервирам што некои си таму амеби плукаат по Калиопи, ниту се хранам со тоа што Грција се под нас, ме боли тоа што квалитетот не се цени.
    Калиопи отпеа феноменално, имаше и енергија на сцена, оствари контакт и со публика, не беше фригидна ко Каролинка ниту се тресеше ко Ристеска, едноставно достојно ја претстави својата држава, секоја и чест.
    И на сето тоа завршуваме 13, пишав предмалку бевме многу подобри и од Албанија и од Србија, од музички аспект и од бабињата и многу други кои виско се пласираа.
    Оваа година Македонија го достигна својот максимум, овој настап е подеднакво добар како оној на Владо Јаневски пред многу години.

Очигледно е дека ваквиот тип "комерцијална" музика не пали, ни треба нешто оригинално со што или ќе се истакнеме или ќе се избрукаме. Најдобро би било следната година да се коцкаме, да пратиме некоја откачено добра песна, со некој луд настап ќе се повторам повторно со Паркети и Суперхикс, од причина што според мене тие најдобро и најоригинално би не представиле. И ако и со таков настап освоиме некое 13-15 место повеќе да не учествуваме или да праќаме деца на кои им мерак да одат на Евровизија.
    Зошто кога јас би била музичар не би сакала да одам на натпревар каде добрососедските односи и иселениците ќе го диктираат мојот пласман. А моето пеење и настап да останат во сенка и незабележани.

Ваквиот начин на гласање ја прави Евровизија навреда за музичарите од малите и економско слаби земји.
    И навистина ми е криво кога некој ќе рече "Ма за нигде сме", да, можеби земјава не е Швајцарија, можеби немаме висок стандард и све, ама со таков став и со ваква нација такви а богами и полоши ќе станеме.

Јас веќе немам што да кажам, освен уште едно браво за Калиопи.
    Останете ми во добро здравје и лека ноќ.

На Divinebutterfly, Smilly, Trendafilka и 8 други им се допаѓа ова.
  13. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Мислам дека Снежа Велков е администраторот на таа страна , зашто според стилот на пишување баш ме асоцира на неа . Ахх колку сакам да не ве има повеќе .
    Јадни и бедни кретенки !

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Мене пак со заклучоков ме асоцира на Латас хахахаха :)
    како и да е бедни се мислам дека воопшто не заслужуваат да ги коментираме..

И уште еднаш ке кажам БРАВО за нашата Калиопи, одлична беше :) ;)

На manja666 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.099
    Браво за Калиопи, не претстави совршено без циркузи...
    А к****те од бекстејџ се надевам дека ќе ги плукаат по улица кој стигне

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Не знам по кој пат напоменувам, дека не ја обожавам Калиопи, но мора да се признае дека има квалитетни вокални способности и е испечен музичар.

Криво да седиме, а право да збориме- мене ми се допадна овогодинешното претставување.

Настапот на полуфиналната вечер ми се допаѓаше повеќе. Беше поенергичен и помоќен. Вечерва, Калиопи сакаше да ја испее песната подраматично и со повеќе емоции, но тоа ми беше малку вештачко.
    Сепак, супер изведба, без фалш, без испади. Калиопи, браво!!!

Ќе се согласам со Најубава.... бевме далеку подобри од Србија и Русија, според мене далеку подобри и од Албанија.

Србите ја претераа со стилот- Лане Моје и виолините во позадина. Жељко, можеше и подобро.
    Русија- класично глупирање и изводење бесни глисти.
    Албанија- ништо посебно, ама си гласаат албанците ширум светот.

ПОбедничката- ми беше фаворит. Преенергична песна. Барем мене до срце ми допира.

И за крај на моево мислење ќе ви пишам нешто што го прочитав некаде низ фб-“Македонци, џабе бегате во странство кога не гласате на евровизија за Мк :)

Едит- АПЕЛИРАМ ДА СЕ ПРАВИ UNLIKE НА БЕКСТЕЈЏ!!!

На SunFlower94, Marilyn-Monroe и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  17. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    i jaс се придружувам кон честитките за калиопи.браво,одлично не престави.прекрасна изведба!!
    повисок пласман не ни очекувавме (иако се надевавме) дека се знае како се гласа политичко комшиски.добро е и волку поени шо собравме.можеби ако пратиме нешто ептем откачено,нешто необично,бидејки тоа проага.како бабичкиве стасаа на 2 место инаку..ама и тоа не е гаранција.може да го утнеме рацептот,и да испадне траги-комично :D за победничката немам зборови навистина заслужено,преубава песна и одлична изведба,заслужена победа...годинава имаше доста добри песнички,за разлика од претходните години годинава беше поквалитетна евровизијата музички,а и азербејџан се покажаа одлични домакини,е сеа колку пари изнатрошиле они си знаат,сега пееја ама после ке свиркаат :D ми се бендисуваа и песните на франција,на италија,а и неколку други у моментов не ми текнува ми се спие :D

18. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ќе кажам само едно Калиопи Македонија е горда на тебе !
    Овој настап на Евровизија ќе се памти !
    Беше скромна на сцена и не се штедеше себеси воопшто,ова беше најдоброто од неа до сега, ете можело да се пее на мајчиниот јазик и да предизвикаш емоции и кај другите земји.
    Нема место за разочарување,па луѓе мои сите знаевме дека ова е една голема политика,арно ама ние си победивме,Македонија победи !

За оние кретени од Бекстејџ не сакам да коментирам,изгледа се спремале од кога влеговме во финале,пошто они за мене немаат капацитет бре, што ни направи Калиопи нас? Сакате да знаете што? Не направи да се чувствуваме горди што сме Македонци ете тоа,пак не спои сите !
    А вие... Вие сто посто ќе си ја добиете тужбата кога ќе се врати жената,ова е пред се плукање по сопствениот народ !!

За победникот исто така немам што да кажам,уште пред неколку месеци се зборуваше,беше јасно, честитки за победата !

А ние ќе чекаме подобри времиња каде што ќе се надеваме дека политиката нема да замеша прсти пак.

Калиопи :bow:

19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Конечно сите коментари ми се прочитани. ^_^

Нема потреба да те чуди, тоа што Македонија даде 12 поени на Албанија. Сигурна сум, дека немало некој македонец, што гласал за Албанија. Едноставно, ги има сегде, и нормално ќе си гласаат, си се бранат.

Нит ние на Грција, нит они на нас поени. Квит.
    Украјна ни даде 3. Белорусија 2. Словачка и Италија 1. Се зачудив. :rofl:
    Босна ни даде 12, и Србија. :clap:
    Хрватска, Албанија, Турција и Ц.Гора ни даде 8.
    Ама дефинитино повеќе очекував од Бугарија што ни даде 2. И Словенија 6.

Шведска, прво имав лајк. Ама после ја замрзев.

А според мене, подобар пласман, требаше да имаат:
    Унгарија - 24
    Исланд - 20
    Малта - 21
    Данска - 23
    А полош:
    Азербејџан - 4
    Украјна - 15
    Шпанија - 10
    Италија - 9
    Литванија - 14

20. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    5.064
    71 поен е доста солидно и јас сум задоволна. Мило ми е што достигна Калиопи ваков успех за Македонија.

Требаше сите земји да се договорат на Грција да и даваат по 12 поени, па да видеме од каде ќе најдат пари за да се домаќини догодина :))))